Moody's Türkiye'nin kredi notunu artırırsa borsa, dolar, altın düşer mi, yükselir mi?

Moody's Türkiye'nin kredi notunu artırırsa borsa, dolar, altın düşer mi, yükselir mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 19 Temmuz Cuma günü Türkiye raporunu açıklayacak. Piyasaların gözü kulağı bu raporda olacak. Türkiye'nin kredi notunun yükselmesi beklenirken yatırımcılar da bu kararın kendi yatırımlarına nasıl etkisi olacağını merak ediyor. Dolar, altın ve borsa Moody's'in kararına odaklanmış durumda. Peki Moody's Türkiye'nin kredi notunu artırırsa borsa, dolar, altın düşer mi, yükselir mi?

Gündem

19.07.2024, 17:48

Moody's Türkiye'nin kredi notunu bugün açıklaması bekleniyor. Ekonomistlerin beklentisine göre Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltecek. Parasal sıkılaşma ve enflayonla mücadele alanında önemli adımlar atan Türkiye son olarak gri listeden çıkmıştı. Uluslararası yatırımların Türkiye'ye gelişi son zamanlarda artmaya başladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından da Türkiye için peş peşe olumlu haberler gelmeye başladı. Son olarak Moody's'in Türkiye kararı merakla bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya çağrı: İsrail'in karşısında durmak hepimiz için zorunluluk Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya çağrı: İsrail'in karşısında durmak hepimiz için zorunluluk Haberi Görüntüle

MOODY'S TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU ARTIRIRSA BORSA NE OLUR?

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasına Türk piyasaları olumlu yanıt verir. Özellikle borsa bu gelişmeden en olumlu etkilenecek alanlar arasında. Ancak Moody's'in kararı borsa tarafından erkenden fiyatlanması halinde açıklamayla birlikte borsada olumlu bir seyir olmayabilir. Ancak genel çerçeveden bakıldığında Türkiye'nin kredi notunun yükselmesi Türkiye'ye yatırımların artması anlamına gelir ve bu durumda borsa bir miktar yukarı yönlü hareket edebilir. 

27 güvenlik görevlisini şehit etmişti! Terörist Ahmet Kalker canlı olarak yakalandı 27 güvenlik görevlisini şehit etmişti! Terörist Ahmet Kalker canlı olarak... Haberi Görüntüle

MOODY'S TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU YÜKSELTİRSE DOLAR, ALTIN NE OLUR?

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili kararları dolar ve altını da yakından ilgilendiriyor. Olumlu gelişmeler dolarda bir miktar gerilemeye neden olabilir. Ancak bu gerileme hemen olmayabilir. Yurt dışından Türkiye'ye kaynak girişi arttıkça TL değer kazanır. 

AK Parti'nin kurucuları arasındaydı! Cüneyd Zapsu 'yeni dünya düzeni'ni 2018 yılında  böyle anlatmıştı: İsrail ve Çin insanları kontrol ediyor? AK Parti'nin kurucuları arasındaydı! Cüneyd Zapsu 'yeni dünya düzeni'ni 2018... Haberi Görüntüle

MOODY'S TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU YÜKSELTECEK Mİ?

Piyasalar Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine kesin gözüyle bakıyor. Piyasa aktörleri, kuruluşun  ancak artışın kademesine ilişkin farklı görüşler bulunuyor. Ağırlıklı görüş notun bir kademe artırılarak B3'ten B2'ye yükseltilmesi yönünde.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading