Motor almayı düşünenler dikkat! İçişleri Bakanı az önce açıkladı: Motosiklet ehliyetinde yeni dönem başlıyor

Motor almayı düşünenler dikkat! İçişleri Bakanı az önce açıkladı: Motosiklet ehliyetinde yeni dönem başlıyor

Son dakika haberleri... Motor almayı düşünenler dikkat! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya az önce açıkladı. Artık 125 CC'lik motorların B sınıfı ehliyetle kullanılabilmesine dair yeni çalışmaların olduğunu ve Motosiklet ehliyetinde yeni dönemin başlandığı belirtildi.

Gündem

23.01.2024, 21:19

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, 125 CC'lik motorların B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilmesine yönelik yapılan çalışma hakkında da açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın işbirliğiyle ortak bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Pelin Karaca kimdir? Katili yakalandı mı? Pelin Karaca kimdir? Katili yakalandı mı? Haberi Görüntüle

Lobi sevici Cemal Enginyurt haddini aştı! Bu sözler yenilir yutulur cinsten değil: Keşke Yahudi ve Ermeniler bu ülkeden gitmeseydi! Lobi sevici Cemal Enginyurt haddini aştı! Bu sözler yenilir yutulur... Haberi Görüntüle

MOTOSİKLET EHLİYETİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Motosiklet kullanımına dair eğitimin önemi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, şu şekilde konuştu;

"Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 CC altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyetle 125 CC altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli."

Bakan Yerlikaya, ayrıca tehlikeli şekilde motor kullanan, koruyucu ekipmanlar ve kask kullanmayan, hem kendi güvenliğine hem de diğer sürücülere tehlike yaratan motosiklet sürücülerine karşı denetimlerin artırılacağını da belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading