MSB tahliye operasyonunun görüntülerini paylaştı: Vatanınıza hoş geldiniz!

MSB tahliye operasyonunun görüntülerini paylaştı: Vatanınıza hoş geldiniz!

"Vatanınıza hoş geldiniz" notu ile sosyal medya hesabından paylaşım yapan Milli Savunma Bakanlığı, Lübnan'dan tahliye edilen Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin görüntülerini yayınladı.

Gündem

11.10.2024, 16:01

Milli Savunma Bakanlığı'dan yapılan paylaşımda, "İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımız için TCG BAYRAKTAR ve TCG SANCAKTAR gemilerimizle gerçekleştirdiğimiz tahliye operasyonundan görüntüler… " ifadeleri kullanıldı.

Tuğgeneral Bilal Çokay kimdir, rütbesi neden geri alındı? Tuğgeneral Bilal Çokay kimdir, rütbesi neden geri alındı? Haberi Görüntüle

"ALLAH DEVLETİMİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN"

Tahliye videosunda açıklamalarda bulunan bir vatandaşımız, "Biz Lübnan'dan geliyoruz. Orda mahsur kalmıştık. Devletimiz bizi orada yalnız bırakmadı. Bizi ordan en iyi şekilde tahliye etti. Bu durumda Sayın Cumhurbaşkanımıza, Milli Savunma Bakanmıza, Deniz Kuvvetleri Komutanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

Kızılay Lübnan'dan tahliyesi sağlanan vatandaşlarımızın Mersin Limanı'ndaki pasaport kontrolü öncesi sıcak yemek servisi hizmeti verirken, ikram araçlarıyla sıcak ve soğuk içecek ile atıştırmalık ürünler de sundu.

CHP'nin acı kaybı! Yıllarını CHP genel merkezinde geçirmişti: Ölüm sebebi belli oldu! CHP'nin acı kaybı! Yıllarını CHP genel merkezinde geçirmişti: Ölüm sebebi... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DA UZMAN EKİP SAHADA

Tahliye operasyonu için Beyrut Limanı'na ulaşan gemilerle Lübnan'a gıda kolisi, hijyen seti ve barınma malzemesinden oluşan acil yardım desteği ulaştıran Türk Kızılay, Lübnan tarafında insani yardım ihtiyacının karşılanması ve ilgili paydaşlarla koordinasyonun sağlanması amacıyla da bölgede uzman ekip görevlendirdi.

Lübnan'da çatışmaların patlak vermesinin hemen ardından Türkiye'nin 25 Eylül'de gönderdiği yardım uçağıyla temel gıda ve hijyen malzemelerini ulaştıran Türk Kızılay, bölgedeki acil ihtiyaçların tespiti ve hızla karşılanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading