Yandex Metrica

MSB'den bedelli askerlik yapmak isteyenlere son dakika duyurusu: Ücret değişecek!

MSB'den bedelli askerlik yapmak isteyenlere son dakika duyurusu: Ücret değişecek!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bedelli askerliğe başvuracakları ilgilendiren önemli bir duyuruda bulundu. Bedelli askerlik başvurusu 30 Haziran tarihinde son bulacak. Temmuz'da memur maaşlarında beklenen yaklaşık yüzde 20'lik zam, bedelli askerlik ücretine de yansımış olacak. Yani bedelli askerlik yapmak isteyenlerin 36 bin TL daha fazla ödememek için son bir kaç günü kaldı. 

Gündem

24.06.2024, 22:27

MSB'den yapılan açıklamada; "Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı, Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir" ifadelerine yer verildi. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik hizmetinden mevcut bedel tutarından yararlanmak isteyen yükümlülerin müracaat ve ödeme işlemlerini 28 Haziran'a kadar tamamlamalarının önem arz ettiğini bildirdi.

Türkiye-Avusturya maçında TRT1'e şifre girecek mi? TRT 1 sinyal yok (şifre) sorunu nasıl çözülür? Türkiye-Avusturya maçında TRT1'e şifre girecek mi? TRT 1 sinyal yok... Haberi Görüntüle

36 BİN TL'LİK FARK 

Bedelli askerlik yapmak isteyen 36 bin TL fazla ödememek için son 4 günü kaldı. Temmuz'da memur maaşlarında beklenen yaklaşık yüzde 20'lik zam, bedelli askerlik ücretine de yansıması bekleniyor. Bu artıştan etkilenmeden bedelli askerlik yapmak isteyenlerin 4 gün içinde ay içinde başvuruda bulunması gerekiyor. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP'li ismin iddialarını yalanladı: Kamu zararı yok! Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP'li ismin iddialarını yalanladı: Kamu zararı... Haberi Görüntüle

BEDELLİ ASKERLİĞE NASIL BAŞVURUDA BULUNULUYOR?

Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaydı olmayanlardan istekli olanlar e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden; yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaydı olanlardan (bu tarih dâhil) istekli olanlar askerlik şubelerinden; kendisi, eşi, birinci veya ikinci derece kanuni yakınları, vekilleri ya da vasileri aracılığıyla başvuruda bulunabilir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Süreci suistimal ettiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Süreci suistimal ettiler Haberi Görüntüle

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ HESAPLANMASINDA MEMUR MAAŞINI  KATSAYISI ALINIYOR

Bedelli askerlik ücreti her 6 ayda bir memur maaş zamlarına paralel olarak değişiyor. Memur maaş katsayısı ile 240.000 gösterge rakamının çarpımı sonucu bulunan tutar bedelli askerlik ücretini gösteriyor. Yani memur maaş katsayısı arttıkça ödenecek tutar da yükselmiş oluyor. Temmuz ayında memur maaş katsayısında yaşanacak artışla bedelli askerlik ücreti de artacak. 

Valilik duyurdu! Bir ilde daha ormana girişler yasaklandı Valilik duyurdu! Bir ilde daha ormana girişler yasaklandı Haberi Görüntüle

BAŞVURU İÇİN SON TARİH NE ZAMAN? 

Mevcut tutardan ödeme yapmak için 28 Haziran (30 Haziran hafta sonuna denk geldiği için) günü mesai bitimine kadar başvurunun tamamlanması gerekiyor.

Efes Antik Kenti'nde skandal görüntüler! Müzeye Türk vatandaşların alınmadığı iddiası sosyal medyada infial yarattı! Efes Antik Kenti'nde skandal görüntüler! Müzeye Türk vatandaşların alınmadığı iddiası... Haberi Görüntüle

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR? 

Bu kapsamda yükümlülerin ayın son mesai günü mesai bitimine kadar yoklamalarını yaptırmaları, bedelli askerlik tercihinde bulunarak ödeme yapmaları gerekiyor. Ödenecek bedel de 182 bin 609 lira 4 kuruş.

Eylem Tok ve oğlunun yakalanma anlarını izleyen acılı anne konuştu: Saçı yerine kalbini değiştirseydi! Eylem Tok ve oğlunun yakalanma anlarını izleyen acılı anne konuştu:... Haberi Görüntüle

36 BİN TL'LİK FARK ÖDEYEBİLİRSİNİZ

Bu tahmin gerçekleşirse Temmuz'da memur maaş katsayısı yüzde 20.01 artacak. Bedelli askerlik tutarı, buna göre 219 bin 149 liraya yükselecek. Buna göre 36 bin 540 lira tutarında bir fark ortaya çıkacak.

 

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading