MSB'den İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama: Yakından takip ediyor, tedbir alıyoruz

MSB'den İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama: Yakından takip ediyor, tedbir alıyoruz

Milli Savunma Bakanlığı’ndan İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada; “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir.” ifadelerine yer verildi.

Gündem

03.10.2024, 14:38

Milli Savunma Bakanlığı’ndan bugün basın bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bilgilendirme toplantısında, Gazze'de aylardır soykırım yapan ve 42 bine yakın masum insanı öldüren İsrail’in Lübnan’a başlattığı kara harekatı ve İran-İsrail gerilimine ilişkin önemli mesajlar verildi.

Beklenen sondan kaçamayacaklar! MSB'den güzel haber: 22 terörist öldürüldü! Beklenen sondan kaçamayacaklar! MSB'den güzel haber: 22 terörist öldürüldü! Haberi Görüntüle

''ALINMASI GEREKEN TEDBİRLERİ ALIYORUZ''

MSB kaynakları, İsrail’in Lübnan’a saldırısı sonrası İran’ın da İsrail’i füzelerle vurması üzerine oluşan gerginliğin bölgesel bir savaşa dönüşme ihtimaliyle ilgili sorulara yanıt verdi.

Bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini belirten Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, “ Yakından takip ediyoruz ve alınması gereken tedbirleri alıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Hülya Mizgin kimdir? Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin nereli, kaç yaşında? Hülya Mizgin kimdir? Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin nereli, kaç... Haberi Görüntüle

"TSK HER TÜRLÜ TEHDİT VE TEHLİKEYİ BERTARAF ETMEYE MUKTEDİRDİR"

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ve kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayarak Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail’in uluslararası güvenliği küresel ve bölgesel istikrarı tehdit etmeyi sürdürdüğüne dikkat çeken MSB kaynakları, “Gelinen durum; İsrail saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmayacağı, bölge geneline yayılacağı endişemizin ne kadar haklı olduğunu göstermiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir.” açıklamasında bulundu.

Türkiye'den ABD'ye GKRY tepkisi: 'Silah ambargosunu kaldırma kararının yeniden uzatılması hassas dengelere zarar verecektir' Türkiye'den ABD'ye GKRY tepkisi: 'Silah ambargosunu kaldırma kararının yeniden uzatılması... Haberi Görüntüle

''TAHLİYE PLANI HAZIR''

Bakanlık kaynakları ayrıca, daha önce birçok tahliye harekatını başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, öncelikle Türk vatandaşları olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan'dan güvenli bir şekilde tahliyesine yönelik planlama ve hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

Halihazırda Lübnan'da yaşan gelişmelerin Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak takip edildiğinin altını çizen kaynaklar, tahliyenin başlaması durumunda gerekli bilgilendirmenin devletin ilgili kurumları tarafından yapılacağı belirtildi.

 

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading