Yandex Metrica

Sitede Ara

MSB'den teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, son günlerde tartışmaya yol açan teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin önemli mesajlar geldi. Bakanlık kaynakları, yaşanan olayın her yönüyle incelendiğini belirtti. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı, teğmenler üzerinden TSK'ya hakaret eden şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Gündem

05.09.2024, 15:50

Geçtiğimiz günlerde Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin kılıç çekip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı. 'Darbeci' eleştirilerine maruz kalan teğmenler hakkında soruşturma başlatıldığı öne sürülmüştü. MSB söz konusu iddiaları yalanlamıştı. Bugün ise Milli Savunma Bakanlığı’nda basın bilgilendirme toplantısı yapıldı ve konuya ilişkin önemli mesajlar verildi.

Bakanlık kaynakları, söz konusu toplantıda son günlerde tartışmalara neden olan teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynaklar, söz konusu görüntünün sosyal medya üzerinde farklı yorum ve değerlendirmelerle bağlamından koparılıp, başka boyutlara çekilmeye çalışıldığını belirterek, kısır tartışmalara neden olunduğuna dikkat çekti.

2024 Mevlid kandili ne zaman, hangi gün? 14 Eylül Cumartesi mevlid kandili mi? 2024 Mevlid kandili ne zaman, hangi gün? 14 Eylül Cumartesi... Haberi Görüntüle

''BU OLAY HER YÖNÜYLE İNCELENECEK''

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır. Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır.” 

11 Eylül Manisa'da deprem mi oldu? Deprem nerede, hangi ilçede oldu? Merkez üssü neresi? 11 Eylül Manisa'da deprem mi oldu? Deprem nerede, hangi ilçede... Haberi Görüntüle

TSK’YA HAKARET EDENLERE SUÇ DUYURUSU

Bakanlık kaynakları, söz konusu görüntüler üzerinden manipülasyon yapanlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Açıklamanın devamında “Milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimizi yıpratmaya ve kamuoyunda olumsuz algı oluşturmaya yönelik paylaşım, yorum ve değerlendirmelerin kimseye bir yararının olmayacağı açıktır. Nitekim, bu olayı fırsat bilerek sosyal medya platformlarında Bakanlığımıza, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve personelimize yönelik küfür/iftira/tehdit ve hakarette bulunarak kamuoyunda Bakanlığımızı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve personelimizi yıpratmaya/küçük düşürmeye /itibarsızlaştırmaya çalıştıkları tespit edilen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.” denildi.

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı'dan kötü haber! İzmir'de trafik kazası geçirdi: Sağlık durumu nasıl? Amedspor Başkanı Aziz Elaldı'dan kötü haber! İzmir'de trafik kazası geçirdi:... Haberi Görüntüle

''TSK'YI AYRIŞTIRMAYA ÇALIŞAMK TEHLİKELİDİR''

“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin millî, manevi ve mesleki değerleri bir bütündür ve ayrıştırmaya çalışmak tehlikelidir.” denilen açıklamanın sonunda 

“Kahraman ordumuz için subay yetiştiren Harp Okullarımızdan mezun olan teğmenlerimiz de askerlik mesleğinin özü olan disiplin ile millî, manevi ve mesleki değerlerimizden asla taviz vermeden, en zor koşullarda dahi milletimize ve devletimize hizmet edecek subaylar olarak Silahlı Kuvvetlerimize önemli katkılar sağlayacaklardır. Sonuç olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Anayasa’ya ve kanunlara bağlı olarak, Millî, manevi ve mesleki değerlerimiz çerçevesinde, Atatürk ilke ve inkılapları ile aklın ve bilimin rehberliğinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile amir ve komutanların emirleri doğrultusunda milletinin emrinde, görevinin başındadır.”

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading