Mühendislik kariyerini bıraktı, Üzüm üreticisi oldu: Kazandığı para dudak uçuklattı!

Mühendislik kariyerini bıraktı, Üzüm üreticisi oldu: Kazandığı para dudak uçuklattı!

Üzüm üreticiliğine yönelen genç mühendis, kazandığı para mesleğini bıraktırdı. İki yıldır mühendislik mesleğini yapan Beytullah Efe, babasının mesleği olan üzüm üreticiliğine yöneldi. Efe, haftada 2-3 gün çalışarak 4-5 mühendisin kazandığı maaşı aldğını söyledi. 

Gündem

04.10.2024, 13:11

Konya Selçuk Üniversitesi elektrik elektronik mühendisi mezunu olan Beytullah Efe, iki yıl mühendislik yaptıktan sonra baba mesleği olan üzüm üreticiliğine girişti. Başlangıçta babasının 10 dönümlük bağı ile ilgilenmeye başlayan 30 yaşındaki genç mühendis çevresinin de desteğiyle bu alanı zamanla 50 dönümün üzerine çıkarttı.

YURTDIŞINA SATIŞ YAPIYOR 

Ürettiği ürünün raf ömrü uzun olması dolayısıyla yüksek talep gören üzüm, yurt dışına da ihraç ediliyor.

İŞİNİ SEVEREK YAPIYOR 

Özellikle eleştirilerle karşılaşsa da, bu işten elde ettiği gelirin 4-5 mühendis maaşı kadar olduğunu vurgulayan Efe, haftanın sadece 2-3 günü çalışarak, özgürce ve severek üretim yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

GENÇ MÜHENDİS TÜRKİYE'NİN HER TARAFINA ÜRÜN GÖNDERİYOR 

Mühendislik ile tarımın nasıl birleşebileceğinin başarılı bir örneği olan Efe, şimdilerde ise hasat ettiği ağın beyazı cinsi üzümleri ihraç etmek üzere tırlarla Türkiye’nin birçok noktasına gönderiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading