Yandex Metrica

Sitede Ara

Murat Kurum'dan Boğaz'daki kaçak villaya ilişkin açıklama: Yıkılmazsa gerekeni yaparız

Vaniköy'deki kaçak yapılan villaya ilişkin konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''İmara uygun olmayan kaçak yapılaşma ile karşı karşıyayız. Bakanlığımız inşaatı mühürlemiştir. İBB’den de kaçak yapının ilavelerine ilişkin yıkımının yapılması talep edildi. Yapılmaması halinde gerekli süreci gerçekleştireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.08.2024, 08:21

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki alanında bulunan Üsküdar Vaniköy sırtlarındaki kaçak villa inşaatına göz yumdu.

Üsküdar Vaniköy sırtlarında orman içine yapılan kaçak villa inşaatına göz yuman İBB'ye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü 'dur' dedi.

Kahramanmaraş depremi ne anlama geliyor? Uzman isim uyardı: Üç noktaya dikkat Kahramanmaraş depremi ne anlama geliyor? Uzman isim uyardı: Üç noktaya... Haberi Görüntüle

İstanbul Boğazı’nın en değerli noktalarından Vaniköy’deki kaçak villa inşaatı ekipleri harekete geçirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün yetki sahasında kalan bölgedeki inşaat çalışması için İBB’ye yazı gönderildiğini açıkladı.
KAÇAK İNŞAAT DURDURULDU

Üsküdar Vaniköy'deki inşaat çalışmasının İstanbul Büyükşehir Belediyesinin izni ile başlatılınca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğüne gelen ihbar üzerine bakanlık yetkilileri söz konusu inşaatta incelemelerde bulundu. İnceleme sonucunda, bakanlık yetkilileri inşaatı durdururken aynı zamanda mühürledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise kaçak inşaatın 16 Ağustos günü belediye ekipleri tarafından mühürlendiği bildirildi. Bakanlık ekipleri inşaat alanında inceleme başlatırken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Anadolu Üniversitesi güz dönemi kayıt yenileme ne zaman? AÖF harç ücretleri 2024 ne zaman yatırılacak? Anadolu Üniversitesi güz dönemi kayıt yenileme ne zaman? AÖF harç... Haberi Görüntüle

İBB'DEN AÇIKLAMA

İBB'den yapılan açıklamada ''Mevzuat gereği basit onarım izin belgesi düzenlenmiştir. Yapılan denetimler sonucunda kısmen basit onarım izninin dışında kalan ve güçlendirme ruhsatı kapsamında yapılabilecek çalışmaların kurumumuza güçlendirme ruhsatı talebinde bunulmadan yapılmakta olduğu, yasal yapılara ilave ahşap ve prefabrik yapılarının inşa edilmekte olduğu tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. Kaçak inşaat durdurulurken Adalet Bakanlığı, İstanbul Vaniköy’de ormanlık arazi içindeki inşaatla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Aysel Önder final yarışı ne zaman? Aysel Önder altın madalya aldı mı? Aysel Önder final yarışı ne zaman? Aysel Önder altın madalya... Haberi Görüntüle

Humus-Rakka rotası üzerinden yola çıkmıştı! Sınır ötesinde operasyon: MİT uyuşturucu çetesini çökertti! Humus-Rakka rotası üzerinden yola çıkmıştı! Sınır ötesinde operasyon: MİT uyuşturucu... Haberi Görüntüle

MURAT KURUM: HEPİMİZİN ORTAK MESELESİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman Atatürk Bulvarı rezerv alan şantiye ziyaretinde konuşurken kaçak villa hakkında değerlendirmelerde bulundu.

''İstanbul boğazı sadece orada oturan yaşayanların değil hepimizin ortak meselesi.'' diyen Bakan Kurum, ''Boğaz’ımızın güzelliğinin korunması adına, oradaki tarihi yapıların korunması adına biz de Boğaziçi öngörünüm bölgesine gözümüz gibi bakıyoruz. Boğaziçi öngörünüm bölgesinde maalesef buradaki imara uygun olmayan bir kaçak yapılaşma ile karşı karşıya kaldık. Bu yapılaşmaya ilişkin İBB sorumluluğuna ait bu bölgede ekiplerimiz hep İBB’yi yazılı ve sözlü uyarmak suretiyle hem de inşaatı devam eden yeri durdurmak suretiyle müdahale ettik.'' ifadelerini kullandı.

Kime meydan okuyorlar? Teğmenlerin kılıç gösterisi tepkilere neden oldu: Orduda Kemalist bölünme mi var? Kime meydan okuyorlar? Teğmenlerin kılıç gösterisi tepkilere neden oldu: Orduda... Haberi Görüntüle

''HUKUKİ SÜREÇ YÜRÜTÜLMEKTE''

Kaçak yapının durdurulduğunu belirten Bakan Kurum, ''Buradaki kaçak yapı inşaatı durdurulmuştur. Gerekli hukuki süreç savcılığımıza suç duyurusu işlemleri yürütülmektedir. Kaçak yapının yıkımına ilişkin ilgili büyükşehir belediyesine uyarı yapılmıştır. Bir de bakanlık olarak süreci anbean takip edeceğiz. İstanbul Boğazı’nı gözümüz gibi koruyacağız.'' dedi.

MHP Lideri Bahçeli'den Narin açıklaması: En ağır düzeyde bedel ödeyecekler MHP Lideri Bahçeli'den Narin açıklaması: En ağır düzeyde bedel ödeyecekler Haberi Görüntüle

''YIKILMAZSA GEREKENİ YAPARIZ''

Kaçak yapının yıkılmaması halinde gerekeni yapacaklarının altını çizen Kurum, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesinden kaçak yapının ilavelerine ilişkin yıkımın yapılması yazılı talep edilmiştir ve yapılmaması halinde bakanlığımız gerekli süreci gerçekleştirecektir. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi kararlılığımızı artırarak devam edeceğiz. Bu güzellikler bize emanet bu emanete hep birlikte sahip çıkacağız. Sahip çıkarak gelecek nesillerimize de en güzel haliyle aktarmış olacağız.'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan söz konusu yapının bulunduğu alanın daha önce organize suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'a ait olduğu, yakın zamanda Rus iş insanı Boris Borisenko tarafından satın alındığı öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading