Müsavat Dervişoğlu kimdir? Kürsüde ip fırlatma ne anlama geliyor?

Müsavat Dervişoğlu kimdir? Kürsüde ip fırlatma ne anlama geliyor?

TBMM’de partisinin grup toplantısı esnasında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye kürsüden ip fırlattı. Peki, Müsavat Dervişoğlu kimdir?

Gündem

23.10.2024, 11:13

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, PKK elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı, "Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın." çağrısına yeni tepki İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'ndan geldi.

Partisinin grup toplantısında söz alan Dervişoğlu, Bahçeli’ye sert sözlerle yüklenerek kürsüden ip fırlattı.

Zonguldak 14 Ekim okullar tatil mi? Yarın Zonguldak'ta Pazartesi hangi ilçelerde okullara tatil var? Zonguldak 14 Ekim okullar tatil mi? Yarın Zonguldak'ta Pazartesi hangi... Haberi Görüntüle

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1 Şubat 1960 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Fatsalı bir ailenin çocuğu olan Dervişoğlu, ilk ve orta okulu Fatsa’da okudu. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun'da tamamlayan Dervişoğlu; 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi İşletme Bölümüne kaydolmasına rağmen 12 Eylül 1980 tarihinde askeri darbe nedeniyle öğrenimine ara verdi.

Müsavat Dervişoğlu

Daha sonra öğrenci aflarından yararlanarak lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlayan Dervişoğlu, MHP ve Bahçeli'nin, AK Parti ve Erdoğan'a yakınlaşması ve desteklemesi sonrasında pek çok MHP'li muhalifle birlikte 17 Nisan 2017 tarihinde partisinden istifa etti.

Sonrasında MHP'den kopan muhaliflerin en önemli isimlerinden olan Meral Akşener önderliğinde, kendisinin de kurucu üyesi olduğu İYİ Parti'ye geçti. 27 Nisan 2024 günü yapılan 5.İYİ Parti Olağanüstü Kurultayında üçüncü turda 611 oy alan Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanlığı’na seçildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading