Müsavat Dervişoğlu urgan fırlattı: Bahçeli anında cevap verdi: O ipi odama asacağım!

Müsavat Dervişoğlu urgan fırlattı: Bahçeli anında cevap verdi: O ipi odama asacağım!

Devlet Bahçeli'nin "Terörist başı gelsin TBMM'de, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli'ye atıfta bulunarak yere urgan fırlattı. Dervişoğlu'nun bu hareketi sonrası kurmaylarını yanına çağıran Bahçeli'nin ise "o ipi bana getirin" dediği aktarıldı.

Gündem

23.10.2024, 15:04

TBMM’deki yeni yasama yılı açılışında DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşması günlerdir konuşulan MHP lideri Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında yaptığı Öcalan çıkışı ile Türk siyasetinde gündemin bir numarası haline geldi ve sarf ettiği sözlerle tartışma konusu oldu.

MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın sözde sorumluları etkisiz hale getirildi MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın sözde sorumluları etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

İDAM İPİNİ YERE FIRLATTI

Devlet Bahçeli'nin sözlerine ilk tepki gösteren isimlerden biti olan İYİ Parti Müsavat Dervişoğlu dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir." ifadelerini kullanmıştı.

Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür diyerek paylaşımına devam eden Dervişoğlu, " Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!.." demişti.

Asıl tepki için bugünü işaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında Devlet Bahçeli'ye tepki göstereren idam ipini yere fırlattı. Dervişoğlu "Al şimdi bu ipi baş köşede başının üstüne as" diyerek Bahçeli'ye tepkisini yineledi.

Kan emici vatan hainlerine dur demeli! İşte bebek katillerini yakalatan CİMER ihbarı Kan emici vatan hainlerine dur demeli! İşte bebek katillerini yakalatan... Haberi Görüntüle

BAHÇELİ'DEN URGAN RESTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun bu tepkisinden sonra kurmaylarını yanına çağıran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "O ipi bana getirin" dediği aktarıldı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise, "Genel başkanım her kararında haklı çıktı. Dervişoğlu böyle bir şov yapma gereğinde bulunmuş. Sayın liderimiz Dervişoğlu'na güzel karşılık verdi. Müsavat Dervişoğlu ipi atmış, genel başkanımız da o ipi odama asacağım demiş." ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye cevap veren  Müsavat Dervişoğlu ise,  "İpe sahip çıkan çok oldu bulabilirsek veririz." dedi

Mehmet Aslan kimdir? HSK müfettişi bıçaklı saldırıda yaralandı! Mehmet Aslan kimdir? HSK müfettişi bıçaklı saldırıda yaralandı! Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Dün partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin yeni bir çözüm sürecine değil, ortak aklı çalıştırmaya, dürüst ve samimi adımlara ihtiyacı vardır ve olmalıdır" diyerek;

Etnik temelde bir çözüme atıf yapmak sorunludur. Terörün silahsız çözümü yoktur, hiçbir geri adım olmayacak. Türkiye'nin sorunu Kürt kardeşlerimiz değil, terör örgütü PKK'dır. Türkiye, bölücü teröre boyun eğmeyecek, müzakere yapmayacaktır. Terörün belini kırmak görevimizdir. Esasen hiçbir taviz, hiçbir geri adım teröristi doyurmayacak tatmin etmeyecektir.'' ifadelerini kullanmıştı.

Terösitlerin silah bırakması gerektiğini belirten Bahçeli, ''Bütün teröristler, silah bırakmalıdır. Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere sesleniyorum. Terörist başı Meclis'te DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse umut hakkı için yasal düzenlemenin önü açılsın. Adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu sorun ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri medyan, buna varız. Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yıl dönümünde milli kucaklaşmayla yeni yüzyılın destanını el ele yazalım. Ayrılmamızı, bölünmemizi bekleyenleri mahv-ı perişan edelim.'' demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading