Yandex Metrica

Mustafa Kemal'in askeri Bulgaristan turunda: O araçla kaç kez gidip geldi

Mustafa Kemal'in askeri Bulgaristan turunda: O araçla kaç kez gidip geldi

CHP'li Ediz Ün'ün çakarlı aracıyla yapılan gümrük kaçakçılığı skandalı siyaset dünyasını sarstı. "Atatürk'ün hedefleri doğrultusunda çalışıyorum" diyen Ün, suçu gayri resmî danışmanına atarken, aracın Mayıs 2023'ten beri Bulgaristan'a tam 69 kez giriş çıkış yaptığı belirlendi. 

Gündem

22.09.2024, 23:17

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün makam aracıyla yapılan kaçakçılık faaliyeti siyaset gündemini sarstı. TEM Otoyolu Gişeleri'nde durdurulan cipte polis, çok sayıda elektronik sigara aparatı ele geçirdi. 

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, F.A. ve Ç.R.Ç.'nin bulunduğu araçtan 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi bulunduğunu tespit etti. 

Aracın plakası CHP'li Ediz Ün adına kayıtlı olduğundan ötürü sözkonusu otomobil gümrükten arama yapılmaksızın geçmişti.

Skandal ortaya çıktığında yaptığı ilk açıklamada Ün, otomobili gayriresmî danışmanı F.A.'nın kullandığını, Bulgaristan'a gidip gelen kişinin de F.A. olduğunu ve kaçakçılığa konu mallarla uzaktan yakından bir ilgisi bulunmadığını iddia etti. 

TOKİ yüzde 25 indirim ne zaman geçerli? TOKİ indiriminden kimler yararlanabilir? TOKİ yüzde 25 indirim ne zaman geçerli? TOKİ indiriminden kimler... Haberi Görüntüle

ÜN: ATATÜRK'ÜN HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA...

Suça bulaştığı iddia edilen her CHP'li gibi çareyi Atatürkçü maskesi takmakta bulan Ediz Ün, "Atatürk'ün ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda çalışmalarımı sürdürmekteyim" ifadesini kullandı. 

Polis ekipleri kendisini aradığında kanundışı her unsura el koymalarını kendisini istediğini ileri süren Ün, şunları kaydetti:

Ediz Ün'ün aracından kaçak elektronik sigara aparatları çıktı.

"Bahsedilen şahıslar, Edirne Milletvekili olmam, aracın plakasının bana tahsisli olması, trafikte geçiş üstünlüğü olması gibi tarafıma tanınan bu ayrıcalıkları bilgim ve iradem dışında suç işlemek amacı ile kullanmak istemişlerdir.

Araçta arama yapılmasına muvafakat etmiş, araç içerisinde suça konu eşya olup olmadığının tespit edilmesini ve aracın milletvekili sıfatı ile şahsıma kayıtlı olması sebebiyle herhangi bir iltimas gösterilmemesini talep ederek şüpheliler hakkında gerekli tüm adli işlemlerin yapılmasını ve hiçbir ayrıcalığa tabi tutulmamalarını bizzat rica ettim ve sürecin takipçisi oldum."

Exxen ve ExxenSpor fiyatlarına zam geldi mi? Exxen üyelik paketleri ne kadar oldu?  İşte güncel fiyatlar... Exxen ve ExxenSpor fiyatlarına zam geldi mi? Exxen üyelik paketleri... Haberi Görüntüle

M.KEMAL'İN ASKERLERİ 69 KEZ GİDİP GELDİ

Araçta bulunan şüpheliler, 'gümrük kaçakçılığı' suçundan işlem yapılmasının ardından serbest bırakıldı. Ancak ortaya çıkan bazı bulgular CHP'li Ediz Ün'ün başını ağrıtacak cinsten. 

Ün'ün Edirne'den milletvekili seçildiği Mayıs 2023'ten beri, üzerinde TBMM hologramı bulunan aracının Bulgaristan'a tam 69 kez gidip geldiği tespit edildi. 

Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarından aranmaksızın geçen milletvekili aracının bu seyahatlerde ne miktarda kaçak malı Türkiye'ye soktuğu bilinmiyor. 

Mustafa Kemal'in askeri Ediz Ün'ün aracıyla kaçak yoldan ülkeye sokulan yasaklı maddelerin piyasa değeri milyonlarla ifade ediliyor. 

Polis ekipleri, gümrük kaçakçılığı yapılan araçtan binlerce yasaklı ürün çıkardı.

11 Eylül borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul'da bugün ne oldu, hangi hisse düştü, hangi hisse çıktı? 11 Eylül borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul'da bugün ne oldu,... Haberi Görüntüle

ÇEK: O ARAÇTAN UYUŞTURUCU BİLE ÇIKAR 

Sosyal medyayı sarsan skandala ilişkin çarpıcı yorumlardan birine İsviçre'de yaşayan gazeteci Mehmet Çek imza attı. 

Aracın detaylı aranması gerektiğini, bunun yapılması halinde Ün'e ait cipten uyuştucunun bile çıkacağını ileri süren Çek, sosyal medya hesabında şunları yazdı:

"Çakarlı aracında binlerce kaçak elektronik sigara ve otomizer ateşleyiciler ele geçirilen CHP milletvekili Ediz Un, milletvekili olduğundan bu yana Bulgaristan'a 69 kez giriş-çıkış yapmış. 

Bu şahısta uyuşturucudan kumara kadar her yol var, şahsen kullandığı aracı dokunulmazlık nedeniyle aramamışlar, arasınlar fiziki kontrolden geçirsinler kuvvetle muhtemel uyuşturucu bulacaklar.

Buyursun kendisi test versin, bakalım ne çıkacak?

Bu arada şahıs konuya ilişkin yaptığı açıklamada 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda çalışmalarımı sürdürmekteyim' demiş."

Habere Tepki Ver

1

2

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading