Mustafa Şentop'tan Tunus'taki darbeye ilk yorum

Mustafa Şentop'tan Tunus'taki darbeye ilk yorum

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tunus'ta yaşanan siyasi krize ilişkin ''Tunus'ta yaşananlar endişe vericidir; seçilmiş parlamentoyu ve milletvekillerini görev yapmaktan men eden kararlar anayasal düzene karşı darbedir. Askeri/bürokratik darbe her yerde gayrımeşrudur; Tunus'ta da gayrımeşrudur. Tunus halkı anayasal düzene ve hukuka sahip çıkacaktır" şeklinde açıklama yaptı.

Gündem

29.01.2024, 17:55

Tunus'ta Başbakan Hişam el-Meşişi görevden alındı, meclisin tüm yetkileri donduruldu. Cumhurbaşkanı Kays Said, kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurdu. Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi'nin lideri Gannuşi ise, "Bu açıkça anayasal bir darbedir. Parlamento ve hükümet görevinin başında" dedi. Tunus parlamentosunda bulunan askerler, Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi ve beraberindeki bir grup milletvekilinin içeri girmesine izin vermedi.

Uluslar Ligi'nde Türkiye kaçıncı sırada? Türkiye'nin kaç puanı var? Uluslar Ligi'nde Türkiye kaçıncı sırada? Türkiye'nin kaç puanı var? Haberi Görüntüle

''TUNUS'TA YAŞANANLAR ENDİŞE VERİCİDİR''

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak paylaştığı mesajında, "Tunus'ta yaşananlar endişe vericidir; seçilmiş parlamentoyu ve milletvekillerini görev yapmaktan men eden kararlar anayasal düzene karşı darbedir. Askeri/bürokratik darbe her yerde gayrımeşrudur; Tunus'ta da gayrımeşrudur. Tunus halkı anayasal düzene ve hukuka sahip çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading