Yandex Metrica

Sitede Ara

Müstakil siber güvenlik teşkilatı kurulacak mı? Bakan Fidan canlı yayında açıkladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlarken Lübnan'da iki gündür meydana gelen kanlı saldırılara da değindi. Dijital saldırıların ardından hükümetin gündemine giren siber güvenlik teşkilatı hakkında konuşan Bakan Fidan, ''MİT'te siber güvenlik için oldukça sağlam bir yetkinlik bulunuyor. Siber güvenlik farkındalığımız var. Müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulmasıyla ilgili konu hükümetimizin de gündemine getirildi. Cumhurbaşkanımız bunun artık olması gerektiğine dair bir irade koydular" dedi.

Gündem

19.09.2024, 14:07

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlarken Lübnan'da iki gündür meydana gelen kanlı saldırılara da değindi.

''Hizbullah'ın yapacağı satın almaları İsrail önceden öğreniyor daha sonra paravan şirketlerle nüfuz ediyorlar.'' diyen Bakan Fidan, bunun yeni bir konsepti olmadığını ancak büyük bir çapta gerçekleştiğini ve binlerce insanı etkilyen bir operasyon olduğunu söyledi.

Son dakika... AFAD duyurdu! Malatya'da gece yarısı deprem! Son dakika... AFAD duyurdu! Malatya'da gece yarısı deprem! Haberi Görüntüle

''KARŞILIK VERMEME İHTİMALİ KALMADI''

Saldırıların ardından Lübnan Başbakanı Necib Mikati'yi aradığını belirten Bakan Fidan, "Hem geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Hem de Türkiye olarak her türlü tıbbi desteğe hazır olduğumuzu söyledim" diye konuştu.

Bölgedeki tırmanmanın endişe verici olduğuna dikkat çeken Fidan, "İsrail'in operasyonlarının giderek daha provokatif bir şekle dönnüşmesi ve İran ile Hizbullah'ın karşılık vermeme ihtimalinin kalmadığı bir duruma geldik" ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki saldırılar hakkında konuşan Bakan Fidan, ''İsrail'in saldırıları adım adım Lübnan’a doğru tırmandırmaya başladığını görüyoruz. Lübnan'daki saldırıları bir yıldır süren savaşın devamı niteliğinde. İsrail savaşı yayıyor. İsrail gerilimi adım adım Lübnan​'a doğru tırmandırıyor. Bir fark var bu büyük çaplı bir operasyon. İlk gün Lübnan Başbakanı'nı aradım, her türlü tıbbi desteğe hazır olduğumuzu söyledim.' ifadelerini kullandı.

Asılsız ihbarlar, çelişkili ifadeler, jandarmayı Narin'den uzaklaştıracak yalanlar! Hepsi sulh ceza hakimliğinin tutuklama gerekçesinde Asılsız ihbarlar, çelişkili ifadeler, jandarmayı Narin'den uzaklaştıracak yalanlar! Hepsi sulh... Haberi Görüntüle

MÜSTAKİL SİBER GÜVENLİK TEŞKİLATI KURULACAK

Dijital saldırıların ardından hükümetin gündemine giren siber güvenlik teşkilatı hakkında da konuşan Bakan Fidan, ''MİT'te siber güvenlik için oldukça sağlam bir yetkinlik bulunuyor. Siber güvenlik farkındalığımız var. Müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulmasıyla ilgili konu hükümetimizin de gündemine getirildi. Cumhurbaşkanımız bunun artık olması gerektiğine dair bir irade koydular.'' dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'de öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'ye ilişkin açıklama: İsrail hesap verecek! Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'de öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'ye ilişkin açıklama: İsrail... Haberi Görüntüle

''İSRAİL'E DUR DİYECEK BİR GÜÇ LAZIM''

İsrail'deki fanatik hükümetin bütün tehditleri yok etme stratejisi güttüğünü, Gazze'de aşamalı strateji yürüttüğünü, şimdi bunu Lübnan'da hayata geçirdiğini belirten Bakan Fidan, "Bunu Amerika'nın da desteğiyle yapıyor. Buna dur diyecek bir güç lazım. Bu çılgınlık sadece Filistinlilere değil İsraillilere de zarar veriyor. Tepkilerin altında yıllarca kalırsınız. Bu sizi gelecek 10 yıllar 100 yıllar güvencesizlik altında tutacak. Aklı selim İsrailliler bunu görüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları 2024 açıklandı mı? Sonuçlar nereden, nasıl sorgulanır? Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları 2024 açıklandı mı? Sonuçlar nereden, nasıl... Haberi Görüntüle

"FİLİSTİN YALNIZ ARAPLARI İLGİLENDİRMİYOR"

Gazze'de dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan Netanyahu için konuşan Bakan Fidan, "Filistin yalnız Arapları ilgilendirmiyor. İslam coğrafyasını ve hatta ötesini ilgilendiren bir konu. Netanyahu'nun Batı desteğiyle bölgede yürüttüğü Filistin topraklarının tamamını çalma projesi devam ediyor. Şu anda İsrail'deki fanatik zihin, aklı selimden uzak, yok etmek üzere dizayn edilmiş bir politika uyguluyor" dedi.

O görüntüleri hemen sildi! Narin’in ağabeyi Baran Güran’ın PKK sempatizanı olduğu ortaya çıktı! O görüntüleri hemen sildi! Narin’in ağabeyi Baran Güran’ın PKK sempatizanı... Haberi Görüntüle

SURİYE İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye hazır olduklarının altını çizen Bakan Fidan, ''İstihbari ve askeri çeşitli formatlarda görüştük. Bizim özellikle 2017'den itibaren Astana formatı ve Ruslarla yaptığımız askeri mutabakat neticesinde dondurulmuş bir savaş var artık, çatışma yok, sessİzilk ortamı var. O zamandan beri belli konuların kalıcı çözümne yönelik adımlar atıması gerektiğini düşündük. Esad ile görüşmeye hazırız. Görüşmeler zaten bir süredir dolaylı olarak sürüyor. Türkiye'nin istediği tarzda bir çözümün olması halinde diğer sorunları da Suriye’nin daha rahat çözeceğine inanıyorum'' dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü Dışişleri Bakanı Fidan Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü Haberi Görüntüle

''SURİYELİ MÜLTECİ DÜŞÜNÜLMELİ''

Rejim ve muhaliflerin savaşında iki tarafın kendi anlaşabilecekleri bir siyasal çerçeve görmek istediklerine vurgu yapan Bakan Fidan, şunları kaydetti;

"Türkiye ile normalleşmeden önce yurtdışındaki milyonlarca Suriyeli mülteci düşünülmeli. Suriyelilerin 3 milyondan fazlası Türkiye'ye geldi. 5 milyonu orada rejim kontrolü dışında yaşıyor. Biz orada belli bir sistem kurmasaydık 5 milyon Suriyeli daha gelirdi. Orada kendilerini güvende hissetmiyorlar"

Ağırlığı kadar üzerine taş koyuldu! Narin'in küçük bedeninin dereden çıkarılma anına ait görüntü ortaya çıktı! Ağırlığı kadar üzerine taş koyuldu! Narin'in küçük bedeninin dereden çıkarılma... Haberi Görüntüle

BRICS ÜYELİĞİ

Bakan Fidan, “Türkiye’yle ilişkilerinde Avrupa ülkeleri aşırı sağ iktidardaymış gibi davrandı. Dolayısıyla aşırı sağ iktidara gelse bizim için değişen bir şey olmaz” dedi.

BRICS üyeliği ile ilgili konuşan Bakan Fidan, ''AB ile bizim ekonomik entegrasyonumuz üyelikle taçlansaydı, belki biz birçok konuda bu türden bir arayışta olmayacaktık. Türkiye sadece BRICS'i değil, ayrıca ASEAN'ı da değerlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını değiştirdi! Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını ... Haberi Görüntüle

''SOĞUK SAVAŞ BAŞKA BİR BOYUTA EVRİLECEK''

2022 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşına değinen Bakan Fidan, "Batı'yla Rusya ve Rusya'nın çekim merkezinde oluşturduğu ittifaklarıyla başlayan Soğuk Savaş, derinleşerek başka bir boyuta evrilerek devam edecek" dedi.

ABD’nin CAATSA yaptırımlarıyla ilgili düşüncelerini dile getiren Bakan Fidan, ''İki ülke ilişkilerinde ayak bağı olduğu konusunda iki taraf da hemfikir” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading