Müvekkilinin torbacısı çıktı! Cezaevine uyuturucu sokmaya çalışan Avukat hakkında skandal karar!

Müvekkilinin torbacısı çıktı! Cezaevine uyuturucu sokmaya çalışan Avukat hakkında skandal karar!

Adana'da müvekkilini cezaevinde ziyarete giden bir avukat F.G.K cebinde uyuşturucu ile yakalandı. Savcılık 20 yıl hapis istemiyle avukata dava açtı.

Gündem

15.07.2024, 13:52

Adana Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 8 Mart 2024 tarihinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan kişilere yönelik çalışma başlattı. Narkotik Suçlar'ın çalışmaları sonucunda Yenibaraj Mahallesi'nde 44 yaşındaki H.Ş ve 30 yaşındaki G.U'nun uyuşturucu madde bulundurduğu ve sattığı tespit edildi.

Narkotik polisleri evi gözetlemeye ve giriş-çıkışları incelemek için fizii takibe başladı. Yapılan fiziki takip sonucunda ise taksi ile eve gelen bir kişi 7-8 dakika sonra çıktı ve taksiye binerek bölgeden uzaklaştı. 

Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı ne zaman? MB faiz indirecek mi? Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı ne zaman? MB faiz... Haberi Görüntüle

CEBİNDE UYUŞTURUCU MADDE İLE YAKALANDI

Polisler taksiyi takip etti ve Bülent Angın Bulvarı'nda durdu. Taksinin ön koltuğunda oturan kişiye yönelik yapılan kimlik sorgusunda Adana Barosu'na kayıtlı Avukat F.G.K olduğu tespit edildi. Avukata yönelik yapılan incelemele sonucunda cebinden 2.09 gram metamfetamin ele geçirildi. Ayrıca avukatın üzerinde iki adet beyaz poşet 5.50 gram sentetik kannabinoid de bulundu.

Cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş'e gözü yaşlı veda! Genç kızın tabutunu bakım kimler taşıdı Cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş'e gözü yaşlı veda! Genç kızın... Haberi Görüntüle

MÜVEKKİLİNE UYUŞTURUCU TEMİN ETTİ

Avukat F.G.K'nın müvekkilleri ile cezaevindeki görüşemlerini inceleneceği öğrenilirken 7 Şubat 2024 tarihinde Adanda Suluca L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlüü H.P ile görüşme yaptığı ve görüşmede küçük beyaz zarfın içerisine 2 şeffaf poşette 2 gram uyuşturucu madde verdiği öğrenildi. 

Avukat F.G.K gözaltına alınırken Cumhuriyet Savcısı soruşturmasını tamamlayarak, 'İnfaz kurumuna veya tutukevine yasak eşya sokma', 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlamak' ve suçlarından iddianame hazırladı. 

Lübnan'dan tahliye operasyonu: İlk gemi Mersin Limanı'na ulaştı! Lübnan'dan tahliye operasyonu: İlk gemi Mersin Limanı'na ulaştı! Haberi Görüntüle

20 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Avukat F.G.K 20 yıl hapis ile cezalandırılması talep edildi. Sanık avukat F.G.K'nın iddianame de yer alan ifadesinde girdiği eve ilişkin, ''Bu eve 2 defa gittim. Ev, G.U.'ya aittir. Birincisinde kız arkadaşımı almaya gitmiştim. İkinci kez, yakalanmadan yaklaşık 10 dakika önce gittim. G.'ye alt komşusu Ö.B.'nin çalınan ayakkabısının davası için tanıklık yapma kararı verilmişti, bilgi vermeye gitmiştim. Üzerimde çıkan uyuşturucuları, başka yerlerden tanımadığım kişilerden aldım"  dedi.

Canlı yayında panik anları! Ünlü haber sunucusu Cem Öğretir'in burnu kanadı: Cem Öğretir'e ne oldu, sağlık duurmu nasıl? Canlı yayında panik anları! Ünlü haber sunucusu Cem Öğretir'in burnu... Haberi Görüntüle

YASA ÇOĞU KEZ İHLAL EDİLİYOR

Cezaevinde mahkumla görüşemey giden avukatların üst araması yapılmadığı ve bu durumun istismar edildiği belirtilirken Avukatlık Kanunu'nun 58. Maddesinde yer alan, “Ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali dışında avukatın üzeri aranamaz” ibaresinin ihlal edilmeye başlandığı ve bu gibi vakalarda artış yaşandığı öğrenildi. 

Avukatlar üstleri aranmadığı gerekçesiyle yasaklı madde ulaştırmak, uyuşturucu kuryeliği yapmak gibi kanunsuz işlerde isimleri geçmekte.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading