Yandex Metrica

Naci Görür'den korkutan Ege uyarısı: Bu yapıların depremselliği yüksek

Naci Görür'den korkutan Ege uyarısı: Bu yapıların depremselliği yüksek

Önce 4.4 sonra 3.5 büyüklüğünde iki depremle sarsılan Afyonkarahisar'ın Merkez ilçesi için Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı geldi. Görür, "Göller yöresinde graben yapıları egemen. Bu yapıların depremselliği görece yüksek sayılır." ifadelerini kullandı.

Gündem

11.07.2024, 12:56

AFAD sabah 06.24’te merkez üssü kent merkezi Ataköy Mahallesi olan 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yaklaşık 10 saniye süren deprem sonrası vatandaşlar kendilerini sokağa atarken, sarsıntının çevre illerden de hissedildiği belirtildi. İlk deprem sonrası 06.30’da 3,5 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana gelirken o da yaklaşık 5 saniye sürdü.

Törenlere transfer hareketliliği damga vuracak! AK Parti 23 yaşında: 81 ilde eş zamanlı kutlama yapılacak! Törenlere transfer hareketliliği damga vuracak! AK Parti 23 yaşında: 81... Haberi Görüntüle

"OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Depreme ilişkin açıklama yapan Afyonkarahisar Valiliği, herhangi bir olumsuzluk yaşanamadığına dikkati çekti. Valilik açıklamasında, "Merkez üssü Ataköy Mahallesi olan 4.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yaşanmamıştır. Deprem sonrası ilgili tüm kurumlarımız çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

İletişim Başkanı Altun: 'İsrail, barış girişimlerini suikastlarla ortadan kaldırıyor' İletişim Başkanı Altun: 'İsrail, barış girişimlerini suikastlarla ortadan kaldırıyor' Haberi Görüntüle

“DEPREMSELLİĞİ YÜKSEK”

Afyonkarahisar'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ise, "Arkadaşlar, Afyonkarahisar’da 4,5 deprem oldu. Deprem Akşehir-Afyon Grabeni içerisinde oldu. Biliyorsunuz bu yapılar normal faylarla çevrili. Göller yöresinde graben yapıları egemen. Bu yapıların depremselliği görece yüksek sayılır." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading