Yandex Metrica

Naci Görür'den korkutan uyarı: O illerde yıkıcı deprem an meselesi!

Naci Görür'den korkutan uyarı: O illerde yıkıcı deprem an meselesi!

Pazartesi günü Çanakkale Ezine'de 4,7 büyüklüğünde bir depremin meydana gelmesinin ardından Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den son derece kritik uyarılar geldi. Görür'e göre o iller ve çevresinde deprem olması an meselesi. İşte detaylar...  

Gündem

24.07.2024, 12:02

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl'den başlayıp Erzincan'a kadar devam eden Yedisuyu fayında büyük bir deprem meydana gelebileceğinin uyarısını yaptı.

Görür, "En çekindiğimiz yer Bingöl Karlıova'dan başlayıp Erzincan'a kadar devam eden Yedisu." ifadelerini kullanarak bu fayın en son 1794 yılında deprem ürettiğini ve 250 senede bir şeklinde deprem üretme ihtimalinin olduğunu vurguladı.

Görür, 6 Şubat depremlerinden sonra bu faya stres bindiğini de düşündüklerini dile getirdi.

7 Eylül Aydın Funda Arar konseri saat kaçta? Aydın Funda Arar konseri nerede, ücretsiz mi? 7 Eylül Aydın Funda Arar konseri saat kaçta? Aydın Funda... Haberi Görüntüle

HELEN FAYI'NDA UZUN ZAMANIR DEPREM OLMUYOR

Görür, Ege ve Akdeniz'i ilgilendiren Helen yayının da her an şiddetli bir deprem üretebileceğini vurguladı. Helen Kıbrıs yayının tehlikeli olduğundan bahseden Görür, "Antalya Datça, güneyinden geçer. Uzun zamandır orada deprem olmuyor." dedi.

Konuşmasına devam eden Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Rodos Girit güneyde her gün deprem oluyor. Burada günün birinde büyük deprem olabilir Tıpkı Helen Bıbrıs yayının 1856 senedinde 9'un üzerinde deprem ürettiği gibi. Üretiği depremin şiddeti nerdeyse 12'ye varıyor. Kıbrıs'ı yok etmiş."

Hamas'tan Türkiye'ye Gazze bilgisi: İsrail hedef yükseltiyor, ABD baskı yapmıyor Hamas'tan Türkiye'ye Gazze bilgisi: İsrail hedef yükseltiyor, ABD baskı yapmıyor Haberi Görüntüle

MARMARA İÇİN DURUM KRİTİK

Prof. Dr. Naci Görür, en büyük depremin Marmara'da beklendiğine tekrardan dikkat çekerek "Asıl yıkıcı depremi kuzey kolda bekliyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading