Narin cinayeti soruşturmasında sona doğru: Kim neredeydi hepsi belirlendi

Narin cinayeti soruşturmasında sona doğru: Kim neredeydi hepsi belirlendi

Diyarbakır'da vahşice katledilen Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Görüntü ve konuşmalarla ilgili TÜBİTAK incelemesinin tamamlandığını belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Daraltılmış baz çakışmalarında kimin hangi dakikada nerede olduğu, hangi evin içerisinde kimlerle kimin beraber olduğu tek tek belirlenmiş durumda." ifadelerini kullandı.

Gündem

14.10.2024, 15:52

Diyarbakır'da vahşice katledilen 8 yaşındaki Narin Güran, cinayetinde soruşturma tüm hızıyla sürerken sır perdesi tam olarak aydınlanmadı.

Tüm Türkiye, Narin Güran cinayetinin tamamen aydınlatılmasını beklerken kafalardaki soru işaretinin bir an önce giderilmesini bekliyor.

Tutuklu 12 sanıktan Amca Salin Güran ile suçunu itiraf eden Nevzat Bahtiyar. Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla 2 gün önce Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne nakledildi. Zanlılar burada tek kişilik hücrelerde tutuluyor.

Recai Kutan neden öldü, kaç yaşındaydı? Recai Kutan cenaze töreni ne zaman, nereye defnedilecek? Recai Kutan neden öldü, kaç yaşındaydı? Recai Kutan cenaze töreni... Haberi Görüntüle

TÜM DELİLLER YOK EDİLMİŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının Narin Güran’ın evinde topladığı deliler ve deliler üzerinde elde edilen DNA sonuçlarına göre 8 yaşındaki kızın kendi evinde bir oda içinde katledildiği sonucuna varıldı. Soruşturma savcılarının elde ettikleri bilgilere göre evde bir çok delilin yok edilmesi için bir çok yöntemin kullanıldığı evdeki eşya, kıyafet ve halıların özel yöntemler kullanılarak yıkandığı da tespit edildi. Evdeki tüm delilerin yok edilmesi çalışmalarına rağmen bazı eşyalar üzerinde DNA tespitlerinin yapıldığı öğrenildi.

Lübnan'dan tahliye operasyonu: İlk gemi Mersin Limanı'na ulaştı! Lübnan'dan tahliye operasyonu: İlk gemi Mersin Limanı'na ulaştı! Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ: ÇOK ÖNEMLİ VERİLERE ULAŞILDI

Türkiye'nin sonucunu merakla beklediği Narin cinayetiyle ilgili soruşturmada yeni gelişmeler var. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son gelişmeler hakkında konuştu.

Bakan Tunç, "Narin evladımızla ilgili soruşturma titiz bir şekilde devam ediyor. Şu anda tutuklular var. Tutukluların yanı sıra adli kontrolde olan şüpheliler var. Yaklaşık 250'ye yakın kişinin ifadesi alındı." dedi.

Tespit edilen kamera görüntülerinin TÜBİTAK'ta incelendiğini belirten Bakan Tunç, "HTS kayıtları tespit edildi. Geriye dönük o bölgede kimlerin kimlerle konuştuğu, şüpheliler bakımından özellikle baz çakışmaları, en son yapılan teknik çalışmalar çok önemliydi. O daraltılmış baz çakışması dediğimiz bilirkişi incelemeleriyle çok önemli verilere de ulaşıldı. Teknik çalışmalarda son aşamaya gelindi." ifadelerini kullandı.

Son dakika... Saadet Partisi'nin ilk genel başkanıydı! Recai Kutan hayatını kaybetti Son dakika... Saadet Partisi'nin ilk genel başkanıydı! Recai Kutan hayatını... Haberi Görüntüle

''KİM NEREDEYDİ HEPSİ BELİRLENDİ''

Teknik çalışmaların son aşamasına gelindiğini söyleyen Bakan Tunç, iddianame hazırlığı sürecinin de başladığını belirtti. Tunç, "Burada özellikle o daraltılmış baz çakışmalarında kimin hangi dakikada nerede olduğu, hangi evin içerisinde kimlerle kimin beraber olduğu tek tek belirlenmiş durumda. Kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en yaşanabilir şehirleri listesi açıklandı! Kimse ilk sırada o şehri beklemiyordu Türkiye’nin en yaşanabilir şehirleri listesi açıklandı! Kimse ilk sırada o... Haberi Görüntüle

''BU BİR İDDİANAME OLACAK''

Kamuoyunda ifadelerden yola çıkılarak dosyayla ilgisi olmayan tahminlerde bulunulduğuna dikkat çeken Bakan Tunç, "İddianame ortaya çıktığında kamuoyu, toplum şunu görecek. Narin evladımızın katillerinin kim olduğunu tahmin edecek ve tabii ki bunun kararını verecek olan bizler değiliz. Bu bir iddianame olacak." bilgisini paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading