Yandex Metrica

Sitede Ara

Narin cinayetinde ilk itiraf: Muhtar cesedi verdi dereye götürdüm

Narin cinayetinde ilk itiraf: Muhtar cesedi verdi dereye götürdüm

Dün dere yatağının içinde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinde ilk itiraf geldi. Soruşturmasında kapsamında gözaltına alınan kişilerden birisi "Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" ifadelerini kullandı. Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Jandarmanın itirafçı ile birlikte köyde keşif yaptığı öğrenildi.

Gündem

09.09.2024, 17:09

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos’ta Kur'an kursuna gitmek için evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran'dan 19 gün sonra kahreden haber geldi.

21 Ağustos'tan bu yana aranan Narin Güran'ın cansız bedeni dün  köye 1,5 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz deresinde bulundu. Acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından verdi. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken Narin’in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in dere kenarında çuval içerisinde bulunduğunu ve ilk bulgulara göre, çuvalın üzerinin şüphe uyandırmaması için taşlarla ve dallarla doğal bir görüntü verildiğini açıkladı.

Celal Kalyoncu kimdir? Ahu Tuğba'nın cenaze masraflarını üstlendi! Celal Kalyoncu kimdir? Ahu Tuğba'nın cenaze masraflarını üstlendi! Haberi Görüntüle

NARİN TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin, köyünde toprağa verildi. Minik Narin'in tabutunda ise bir detay dikkatlerden kaçmadı. Narin'in ölmeden önce gelinlik giymeyi çok istiyordu. 8 yaşındaki Narin'in tabutuna gelinlik örtüldü. Camii önünde cenazeyi bekleyen yakınları ise Narin'in düğünde giyeceği gelinliği elinde tuttu. Öte yandan Gözaltında bulunan anne ve babanın, Narin'in cenaze törenine katılmasına izin verilmedi.

Türkiye'nin başvurusu Fransa'ya örnek oldu! Fransız vekilden dikkat çeken BRICS üyeliği açıklaması! Türkiye'nin başvurusu Fransa'ya örnek oldu! Fransız vekilden dikkat çeken BRICS... Haberi Görüntüle

NARİN CİNAYETİNDE İLK İTİRAF

Öte yandan Narin cinayetinde ilk itiraf geldi. Soruşturmasında kapsamında gözaltına alınan kişilerden birisi “Narin'in muhtar amcası beni aradı. Yanına geldiğimde Narin battaniye sarılıydı. Arabada çuval olup olmadığını sordu. Bende arabadan çuval getirip cesedi çuval içinde bana verdi, dereye götürüp gömdüm.” ifadelerini kullandı.

Narin'i arama çalışmaları arasında 'bir şey gördüm söyleyemem' demişti! O muhabir ne gördüğünü açıkladı! Narin'i arama çalışmaları arasında 'bir şey gördüm söyleyemem' demişti! O... Haberi Görüntüle

 

Savcılar sordu: Tüm aile bu mesaja açıklık getiremiyor! Kaybolduğu gün yapılan o paylaşım neden sonradan silindi! Savcılar sordu: Tüm aile bu mesaja açıklık getiremiyor! Kaybolduğu gün... Haberi Görüntüle

NARİN BU ARAÇLA DEREYE TAŞINDI

 Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Jandarmanın itirafçı ile birlikte köyde keşif yaptığı öğrenildi. Narin işte bu araçla dereye taşındı. 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni kırmızı otomobille dereye götürüldü.

Narin'in okul arkadaşları mezarlığa çiçek ve oyuncak ayı bıraktı.

Sadece kaymakamın makam aracını aradı! Teğmenin kaymakam vekiline yaptığı pahalıya patladı! Sadece kaymakamın makam aracını aradı! Teğmenin kaymakam vekiline yaptığı pahalıya... Haberi Görüntüle

"NARİN'İN CESEDİNİ DERE KENARINA SAKLADIM"

Cenazeyi, muhtarla birlikte çuvala koyduklarını itiraf eden şüpheli şahıs, sonrasında muhtarın kendisinden ayrıldığını anlattı.

Soruşturma kapsamında ifade veren aynı kişi cenazeyi kendisinin daha sonra dere kenarında sakladığını söyledi.

Gizli tanık ayrıca amcanın kendisine cenazeyi ortadan kaldırması için 200 bin TL teklif ettiğini de söyledi.

Ayrıca Narin'in bedeninden 91 numune alındığı, çuvalda sol bacağının diz kısmından kopuk olduğu, kemik parçalarının da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

Dünyaca ünlü kahve devi iflas etti Dünyaca ünlü kahve devi iflas etti Haberi Görüntüle

İTİRAFIN TAMAMI

İşte Narin Nüran soruşturmasındaki gizli tanığın ifadesi:

Mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne doğru çıkan Akkedüşeli Köy'ün iç yolunda Salim Gürhan'la karşılaştım. Burada içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim. Sonra muhtar aracından indi, benim yanıma geldi. Ben de araçtan indim. Daha sonra aracın ön koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek 'bunu yok edeceksin' dedi bana. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette hareketsiz yatan bir insan olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu görünce şaşırdım ve tereddüt ettim. Salim Gürhan, bana "aileni iyi düşün. Sana 200 bin lira para veririm" dedi. Tabi bu sırada etrafımızda kimse yoktu.

Sonra bana "aracında torba var mı"? dedi. Ben de aracın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim'e verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisinde birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerine siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı küçük bir çanta vardı. Sağ kulağının arkasında, boyun bölgesinde bir kızarıklık vardı. Yolda giderken pişmanlık duydum ancak aldığım şeylerin de kurtulmamın gerektiğini düşündüm. Derenin yanındaki stabilize yoldan aşağı inerek uygun bir yere baktım. Aracımı derenin kenarına durdurdum. Çuvalı aracımdan alarak elime aldım. Çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı.

Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum. Çünkü çok telaşlıydım. 8 Eylül tarihinde Narin Gürhan'ın bulunduğu yere inerek ip aradım. İp bulamayınca çocuğun çantasının ipi aklıma geldi. Çantanın ipini sökerek çuvalın ağzını bağladım. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum. Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilo civarındaydı. Yanında da birer taş vardı. Üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı. Daha sonra buradan çıkarak aracıma bindim. Stabilize yoldan çıktıktan sonra baldızımın evine gittim. 

Dışişleri Bakanlığı duyurdu: İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Eygi'nin naaşı, Türkiye'ye getirilecek Dışişleri Bakanlığı duyurdu: İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Eygi'nin naaşı, Türkiye'ye... Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır. Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir.''

Fenerbahçe-Galatasaray maçı cumartesi mi pazar mı? FB-GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe-Galatasaray maçı cumartesi mi pazar mı? FB-GS maçı ne zaman,... Haberi Görüntüle

GÖZALTI SAYISI 24 OLDU

Gözaltı sayısının 24'e yükseldiğini belirten Bakan Tunç, ''Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir. Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır." dedi.

Theo James kimdir? Theo James hangi filmlerde oynadı? Theo James kimdir? Theo James hangi filmlerde oynadı? Haberi Görüntüle

WHATSAPP DETAYI

Tutuklu bulunan Narin'in amcası Slim Güran'ın arama kayıtlarını ve Whatsapp mesajlarını sildiği öğrenildi. Aile üyelerinden bazılarının da Whatsapp mesajlarını ve arama kayıtlarını sildiği yönünde bilgi var. Whatsapp ve arama kayıtlarını silmeyen tek kişi baba. Bütün aile ilginç bir şekilde arama kayıtlarını ve Whatsapp mesajlarını silmiş. Savcılık, Whatsapp merkezinden tutuklu amca Salim Güran’ın sildiği yazışmaları talep etti.

İlber Ortaylı hastaneye kaldırıldı! Ünlü tarihçinin son durumu nasıl? İlber Ortaylı hastaneye kaldırıldı! Ünlü tarihçinin son durumu nasıl? Haberi Görüntüle

BOYNUNDAN ŞÜPHELİ LEZYON VAR

Narin'in otopsi çalışması sona erdi. Ön otopsi raporuna ulaşıldı. Narin'in bir bacağında kırık izi bulunmuş. Boynunda şüpheli bir lezyon var. Cesette yer değiştirme izi yüksek diyorlar. Adli Tıp Kurumu'ndan Narin'in cenazesi aileye teslim edilmedi. Cenaze Adli Tıp Kurumu'nda. Narin'in cenazesi sabah teslim edilecek.

Hatırlanacağı üzere Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan amca Salim Güran çıkarıldığı Nöbetçi mahkeme tarafından ‘kasten öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarından tutuklanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

3

1

3

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading