Yandex Metrica

Sitede Ara

Narin cinayetinde son durum! Bakan Tunç açıkladı: Şüphelilerin kimlikleri açığa çıktı

Narin cinayetinde son durum! Bakan Tunç açıkladı: Şüphelilerin kimlikleri açığa çıktı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da vahşi cinayete kurban giden Narin Güran'ın ölümüne ilişkin konuştu. Soruşturmaya ilişkin bilgi veren Tunç, ''Elde edilen bulgular, katillerin kim olduğuna yönelik önemli veriler içeriyor'' dedi. Öte yandan şüphelilerin, sorgusu başlarken kimlikleri de netleşti. 

Gündem

12.09.2024, 14:27

Diyarbakır’da vahçice katledilen 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili soruşturma tüm hızıyla sürüyor. Türlkiye'yi yasa boğan cinayete ilişkin gözaltına alınan 22 şüpheli bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, sorgusu başlarken kimlikleri de netleşti. 

Mauro Icardi ile Wanda Nara barıştı mı? Mauro Icardi ile Wanda Nara barıştı mı? Haberi Görüntüle

“ELDE EDİLEN BULGULAR ÖNEMLİ VERİLER İÇERİYOR”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cinayete ilişkin yürütülen soruşturma hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Soruşturma kapsamında toplanan deliller ve alınan ifadeler üzerinde çalışmaların sürdüğünün altını çizen Bakan Tunç, şunları kaydetti;

''Elde edilen bulgular var. Tüm bunlar değerlendirilecek. Şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna dair önemli veriler içeriyor. Adli tıpta teknolojinin tüm imkanları sağlanıyor. Teknik çalışma devam ediyor. Hak ettikleri cezaları almaları için soruşturma etkin şekilde yürütülmeli. Narin'i katledenleri bizim yargı önüne çıkarmamız lazım. En ağır cezaya çarptırılmaları lazım. Çocuklarımızın korunması konusunda çok hassasız. Çocuklarımızın korunması ile ilgili kanunu getirdik.''

Alınan patolojik ve biyolojik örnekler üzerindeki incelemelerin iki hafta süreceğini belirten Bakan Tunç, “Teknolojinin tüm imkanları Adli Tıp kapasitemizin içerisinde sağlanıyor. İfadelerden yola çıkarak, Narin kızımızın naşından elde edilen 91 doku var. Tüm bunlar inceleniyor. Narin’in katillerine bir an önce ulaşılması için soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Ayak İşleri 4. sezon 2. bölüm ne zaman? Ayak İşleri 2. bölüm çıktı mı? Ayak İşleri 4. sezon 2. bölüm ne zaman? Ayak İşleri... Haberi Görüntüle

GALİP ENSARİOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Bakan Tunç, AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamalarını değerlendirirken şunları kaydetti;

''Galip bey bu konuda ne demek istediğini açıkladı. Dosyanın gizliliğine vurgu yaptı. Bu kısım çıkarılınca konu bağlamından çıkmış oluyor. Hassas bir konu, herkesin hassas olması. bizim derdimiz Narin'in naaşına ulaşmaktı. Ulaşılamasa toplumda bir kesimin neler yapacağını görmüştük. Farklı bir takım girişimlerde bulunacaklardı. Onu katledenleri bulabilme gayreti içinde kolluk güçlerimiz gayret gösteriyor.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayşenur'un hesabını soracağız Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayşenur'un hesabını soracağız Haberi Görüntüle

ŞÜPHELİLERİN KİMLİKLERİ NETLEŞTİ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişinin kimlikleri netleşti.

22 şüpheli arasında Narin’in babası Arif Güran, annesi Yüksel Güran, daha önce kolundaki ısırık izi nedeniyle gözaltına alınıp bırakılan 18 yaşındaki ağabey E.G. de bulunuyor.

Gözaltında amcalar Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G. de var.

Narin’in amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23) ile amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19) de gözaltında bulunan isimler arasında yer alıyor.

Narin’in kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş. de adliyeye sevk edildi.

22 kişi arasında Salim Güran’ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23)’nin de olduğu öğrenildi.

DMM'den 'TSK personeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selam vermiyor' iddiasına yalanlama DMM'den 'TSK personeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selam vermiyor' iddiasına yalanlama Haberi Görüntüle

İTİRAFÇI TUTUKLANDI İMAM SERBEST BIRAKILDI

Hatırlanacağı üzere soruşturma kapsamında 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınıp, sorgusunda itirafta bulunan Nevzat Bahtiyar tutuklanarak cezaevine gönerilmişti.

Nevzat Bahtiyar, savcılıkta verdiği ifadede Narin'in cansız bedenini muhtar Salim Güran'ın getirdiğini, 200 bin lira karşılığında küçük çocuğun cesedini dere yatağına gömdüğünü anlatmıştı.

Jandarmada ifade veren köy imamı ise serbest bırakılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading