Yandex Metrica

Narin cinayetinde yeni gelişme! Baba Arif Güran hakkında karar verildi: Cenazeye katılmasına izin verilmemişti

Narin cinayetinde yeni gelişme! Baba Arif Güran hakkında karar verildi: Cenazeye katılmasına izin verilmemişti

Tüm Türkiye'nin konuştuğu Narin Güran cinayeti soruşturmasında sıcak saatler yaşanıyor. Gözaltına alınan isimlerden biri olan baba Arif Güran akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Baba Güran, kızının cenazesine katılamamıştı.

Gündem

10.09.2024, 02:58

Türkiye'yi yasa boğan olayda Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın  cesedi 19 gün sonra bir çuvalın içinde dere kenarında bulunmuştu. Cinayetle ilgili çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in annesi ile babası da vardı. Baba Arif Güran akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Cemre Üker KİMDİR? Miss Turkey ikincisi kim oldu? Cemre Üker KİMDİR? Miss Turkey ikincisi kim oldu? Haberi Görüntüle

AMCA GÜRAN'LA KONUŞUYOR

Bu arada şüpheli ifadeleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Şüphelilerden N.B, ifadesinde Narin'in amcası Salim Güran'ın suçladı. 24 şüpheliden biri olan N.B, ifadesinde evlerinin şebeke suyunda kesinti olduğunu, yardım istemek için Narin Güran'ın amcası ve aynı zamanda muhtar olan Salim Güran'ı aradığını söyledi. Amca Güran'ın yetkilileri aracağını söylediğini ifade eden N.B, kendi eviyle muhtarın evinin arasında 100 metre olduğunu belirtti. N.B, ifadesinde evden aracıyla çıktığını, arkadan beyaz renkli bir araçla Salim Güran'ın geldiğini gördüğünü söyledi. Güran'ın kendisine korna çaldığını selektör yaptığını anlatan şüpheli, muhtarın kendisine içme suyuyla ilgili bir şey söylemek için böyle yaptığını düşündüğünü söyledi.

Eski ehliyetin cezası ne kadar? Ehliyet yenilenmezse para cezası kaç TL? Eski ehliyetin cezası ne kadar? Ehliyet yenilenmezse para cezası kaç... Haberi Görüntüle

"BUNU YOK EDECEKSİN DEDİ"

N.B, şöyle devam etti:

"Salim Güran aracından inerek aracıma doğru geldi. Ben de araçtan indim. Salim Güran bana eliyle aracının ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, 'Bunu yok edeceksin' dedi. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı hareketsiz yatan insan olduğunu anlayınca şaşırdım ve tereddüt ettim." Salim Güran'ın "Aileni iyi düşün. Sana 200 bin lira veririm. Aracında torba var mı?" dediğini aktaran N.B, aracının bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak verdiğini, battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduklarını söyledi. Çocuğun üzerinde siyah tişört ve şort ile üzerinde asılı bir küçük çanta olduğunu aktaran N.B, çocuğu torbaya koydukları sırada sağ kulağının arkasında boyun bölgesinde bir kızarıklık gördüğünü belirtti. İfadesine devam eden N.B, "Çuvala çocuğu yerleştirdikten sonra çuvalı, ağzını orada bağlamadan aracımın arka koltuğunun önündeki ayak paspasının olduğu yere koydum. Muhtar Güran oradan ayrılmadan önce 'göl' diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi'ne doğru götür diyerek eliyle orayı işaret etti. Yolda giderken ben pişmanlık duydum ancak aldığım şeyden de kurtulmam gerektiğini düşündüm. Aracımı derenin kenarında durdurdum, çuvalı aracımdan aldım, çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı. Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum çünkü çok telaşlıydım, çevrede ip aradım. Bulamayınca çocuğun çantasının ipi aklıma geldi ve çantanın ipini sökerek çuvalın ağzını bağladım ve ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum, burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir de taş koydum. Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilogram civarındaydı." dedi.

IPhone 16'nın tanıtılmasının ardından fiyatlar güncellendi! Zamlar peş peşe geldi IPhone 16'nın tanıtılmasının ardından fiyatlar güncellendi! Zamlar peş peşe geldi Haberi Görüntüle

ARAMA FAALİYETLERİNE KATILMIŞ

N.B, daha sonra Tavşantepe'deki evine döndüğünü, köyde bir insan hareketliliği olduğunu gördüğünü ve annesinin ve eşinin Narin'i aradıklarını öğrendiğini belirtti. Kendisinin de Narin'i arama çalışmalarına katıldığı ı söyleyen N.B, "21 Ağustos'ta muhtar Salim Güran jandarma ekipleriyle hiçbir şey olmamış gibi arama yapıyordu, hatta kanalın içine girerek arama yaptığını gördüm. Narin'i aramaya 22.30'a kadar devam ettim ve sonra eve gelip 23.30 sıralarında uyudum." ifadelerini kullandı.

Cansız bedeni bulunan Narin'e son veda: Yürek burkan gelinlik detayı Cansız bedeni bulunan Narin'e son veda: Yürek burkan gelinlik detayı Haberi Görüntüle

AMCA SALİM GÜRAN DA ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILMIŞ

N.B, cesedin içinde olduğu çuvalı tek başına dere yatağına koyduğunu, bunun yaklaşık 30 dakika civarında sürdüğünü ve cesedin Narin Güran'a ait olduğunu daha sonra anladığını söyledi. Salim Güran'ın göstermelik olarak arama faaliyetlerine katıldığını belirten N.B, jandarmaya teslim olmadığını çünkü cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi. N.B, ayrıca Arif Güran ve ailesiyle herhangi bir husumeti olmadığını söyledi.

Orta Vadeli Program (OVP) nedir? 2024 OVP'de neler var? Orta Vadeli Program (OVP) nedir? 2024 OVP'de neler var? Haberi Görüntüle

SALİM GÜRAN'IN İFADESİ

Amca Salih Güran'ın da jandarmada verdiği ifade ortaya çıktı. İşte amca Güran'a jandarma tarafından sorulan sorulara verdiği cevaplar:

"Yaralanmasına ya da ölmesine neden olan bir hareketiniz oldu mu?"

"Öyle bir şey olmadı, Narin ile bir ilgim yok"

"Narin Güran'ın babası olma olasılığınız var mı?"

"Yoktur. Yok öyle bir şey."

"Narin Güran'a kim neden zarar verdi?"

"Ne bileyim ben kim zarar vermiş."

"Narin Güran'ı siz mi öldürdünüz?"

"Yok öyle bir şey ben öldürmedim."

"Ön şoför koltuğunda tespit edilen Narin'in DNA'sı ile ilgili açıklama yapar mısınız?"

"Ben bu çocuğu arabaya koymamışım."

"Amcalarının tamamının arabası varken, Narin neden sizin arabanıza biniyor?"

Cevap vermedi.

"Sizin kullandığınız araçta neden diğer yeğenlerinizin DNA'sı çıkmıyor da sadece Narin'in DNA'sı çıkıyor? Bunu açıklar mısınız?"

"Ben bunu açıklayamam."

"Arif Güran’a öyle bir acı yaşatacağım ki ömür boyu unutmayacaksın dediniz mi?"

"Öyle bir şey yok."

"Narin Güran görmüş olduğu bir olay neticesinde mi ortadan kaldırıldı?"

"Benim hiçbir fikrim yoktur."

Habere Tepki Ver

1

3

0

1

0

0

0

2

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading