Yandex Metrica

Narin Güran'ın ön otopsi raporu ortaya çıktı! Gözaltı sayısı yükseldi WhatsApp ayrıntısına dikkat

Diyarbakır'da 21 Ağustos tarihinden bu yana aranan Narin Güran'ın cansız bedeni dün köye 1,5 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz deresinde bulundu.  arin Güran cinayeti soruşturmasında gözaltı sayısı 24'e yükselirken Adalet Bakanı Tunç'tan Narin Güran'ın otopsi işlemleri ile ilgili açıklama geldi. Narin'in ön otopsi raporunda boynunda lezyon, bacağında kırık tespit edildiği açıklandı. Narin'in annesi, kardeşi ve bazı aile bireylerinin WhatsApp kayıtlarını sildiği öğrenildi. Savcılık, Whatsapp merkezinden tutuklu amca Salim Güran’ın sildiği yazışmaları talep etti. Öte yandan Narin Güran‘ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan ağabeyi Baran Güran’a teslim edildi.

Gündem

09.09.2024, 11:16

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos’ta Kur'an kursuna gitmek için evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran'dan 19 gün sonra kahreden haber geldi.

21 Ağustos'tan bu yana aranan Narin Güran'ın cansız bedeni dün  köye 1,5 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz deresinde bulundu. Acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından verdi. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken Narin’in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in dere kenarında çuval içerisinde bulunduğunu ve ilk bulgulara göre, çuvalın üzerinin şüphe uyandırmaması için taşlarla ve dallarla doğal bir görüntü verildiğini açıkladı.

Öte yandan Narin Güran‘ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan ağabeyi Baran Güran’a teslim edildi. Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Narin Güran'ın cenazesinin bugün Tavşantepe Mahallesi'nde defnedileceği belirtildi.

İstanbul'da maymun çiçeği şüphesi! Bir kişi gözlem altına alındı İstanbul'da maymun çiçeği şüphesi! Bir kişi gözlem altına alındı Haberi Görüntüle

AMCANIN ARACINA YENİDEN İNCELEME

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bir Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilirken soruşturma kapsamında Narin'in anne-babası ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheliye gözaltı talimatı verildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz otopsi işleminin tamamlandığını ve ayrıca bir kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı böylece soruşturmada gözaltı sayısı 24'e çıktı. Öte yandan Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil incelenmek üzere yeniden Adli Tıp'a götürüldü.

Fransız senatörden alçak tehdit: Öcalan'la görüşme olmazsa Türkiye'ye yaptırım olmalı! Fransız senatörden alçak tehdit: Öcalan'la görüşme olmazsa Türkiye'ye yaptırım olmalı! Haberi Görüntüle

OTOPSİ İŞLEMLERİ 8 SAAT SÜRDÜ

Narin Güran'ın Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemi ile de bilgi veren Eren Eren, yaklaşık 8 saattir süren bir otopsi işlemi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Saat 12.20'de başladı ve halen devam ediyor. Narin'in çantası, terlikleri de torbadaydı. Bütün bunlar delil ve hepsi tek tek inceleniyor. Torbadaki en küçük çakıl, toprak ne derseniz tüm numuneler büyük bir titizlikle alındı. Bu nedenle ön delil toplama işlemi yaklaşık 3 saat sürdü. Şu anda da otopsi işlemleri bitmek üzere. 19 gün sonra Narin'in bedenine ulaşıldı. Şu an için ön rapor bir şekilde hazırlanacak ama patolojik ve biyolojik incelemeler, araştırmalar gelmediği sürece şu an için bir şey söylemek çok zor. İçeride yaklaşık 13-14 uzman 8 saattir çalışıyor. Ben de her dakikasında otopsiye dahil oldum. Bir şekilde bu raporların sonucunu beklememiz lazım. Narin'in bedeninde aradan geçen 19 günden kaynaklı deforme olduğundan ölüm sebebini tespit biyolojik ve patolojik araştırmaların sonucuna bağlı."

11 Eylül Manisa'da deprem mi oldu? Deprem nerede, hangi ilçede oldu? Merkez üssü neresi? 11 Eylül Manisa'da deprem mi oldu? Deprem nerede, hangi ilçede... Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır. Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir.''

Diğer araçları es geçip kaymakamın makam aracını aratmıştı: Bolu Valiliğinden Jandarma Komutanı hakkında açıklama Diğer araçları es geçip kaymakamın makam aracını aratmıştı: Bolu Valiliğinden... Haberi Görüntüle

GÖZALTI SAYISI 24 OLDU

Gözaltı sayısının 24'e yükseldiğini belirten Bakan Tunç, ''Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir. Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır." dedi.

Sadece kaymakamın makam aracını aradı! Teğmenin kaymakam vekiline yaptığı pahalıya patladı! Sadece kaymakamın makam aracını aradı! Teğmenin kaymakam vekiline yaptığı pahalıya... Haberi Görüntüle

WHATSAPP DETAYI

Tutuklu bulunan Narin'in amcası Slim Güran'ın arama kayıtlarını ve Whatsapp mesajlarını sildiği öğrenildi. Aile üyelerinden bazılarının da Whatsapp mesajlarını ve arama kayıtlarını sildiği yönünde bilgi var. Whatsapp ve arama kayıtlarını silmeyen tek kişi baba. Bütün aile ilginç bir şekilde arama kayıtlarını ve Whatsapp mesajlarını silmiş. Savcılık, Whatsapp merkezinden tutuklu amca Salim Güran’ın sildiği yazışmaları talep etti.

Bugün 9 Eylül İzmir'de otobüsler bedava mı? ESHOT otobüs, metro bugün ücretsiz mi? Bugün 9 Eylül İzmir'de otobüsler bedava mı? ESHOT otobüs, metro... Haberi Görüntüle

BOYNUNDAN ŞÜPHELİ LEZYON VAR

Öte yandan Narin'in otopsi çalışması sona erdi. Ön otopsi raporuna ulaşıldı. Narin'in bir bacağında kırık izi bulunmuş. Boynunda şüpheli bir lezyon var. Cesette yer değiştirme izi yüksek diyorlar. Adli Tıp Kurumu'ndan Narin'in cenazesi aileye teslim edilmedi. Cenaze Adli Tıp Kurumu'nda. Narin'in cenazesi sabah teslim edilecek.

Hatırlanacağı üzere Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan amca Salim Güran çıkarıldığı Nöbetçi mahkeme tarafından ‘kasten öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarından tutuklanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading