Yandex Metrica

Sitede Ara

Narin'in tutuklanan amcası Salim Güran ve işçisinin Kürtçe konuşması deşifre oldu: Bende değil daha ölmemiş

Narin Güran cinayetinde tutuklanan amcası Salim Güran ile işçisi R.A.'nın telefonda yaptığı Kürtçe konuşma uzmanlar tarafından deşifre edildi. Salim Güran’ın 'O sondaki köşede sana ait bir şeyin düşmüş, sana ait bir şey sondaki yamaçta, yamacın köşesi taş, biri yerde' sözlerine R.A.’nın 'Tamam henüz bende değil. Tamam, daha ölmemiş' şeklinde yanıt verdiği ortaya çıktı.

Gündem

14.09.2024, 09:13

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındakiş Narin Güran'ın tutuklanan amcası Salim Güran ile işçisi R.A.'nın görüşmesi soruşturma dosyasına girdi.

Adli kontrolle serbest bırakıldıktan sonra yeniden gözaltına alınan R.A.'nın, Salim Güran ile Kürtçe yaptığı konuşma uzman ekip tarafından çözüldü. 

Telefonda yapılan imaj çalışmasında Salim Güran ile işçisi R.A. arasında yapılan Kürtçe telefon konuşması uzman ekip tarafından çözümlendi. İşçi R.A.'ya ifadesinde Salim Güran ile 21 Ağustos’ta 08.33, 15.52, 18.37, 18.51, 18.52 ve 18.54’te yapmış olduğu görüşmelerin içeriğini soruldu. Ancak R.A., hiç bir konuşmayı hatırlamadığını ifade etti.

Anne yalan mı söylüyor? Narin cinayetinde yeşil tülbent çelişkisi Anne yalan mı söylüyor? Narin cinayetinde yeşil tülbent çelişkisi Haberi Görüntüle

''BENDE DEĞİL DAHA ÖLMEMİŞ''

İmaj çalışmalarında, aralarında yapılan telefon görüşmesinde Salim Güran'ın ''O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey, sondaki yamaçta. Yamacın köşesi taş' şeklinde konuşmaya karşılık, 'eeee' şeklinde cevap verdiğiniz, Salim Güran’ın da 'Biri yerde' şeklinde cevap verdiği, buna karşılık 'Tamam henüz bende değil, tamam daha ölmemiş' diye cevap verdiğiniz konuşmaya ilişkin diyecekleriniz nelerdir? Sorusu üzerine R.A., 'Valla ben böyle bir şey hatırlamıyorum'' şeklinde cevap verdi.

İlber Ortaylı hastaneye kaldırıldı! Ünlü tarihçinin son durumu nasıl? İlber Ortaylı hastaneye kaldırıldı! Ünlü tarihçinin son durumu nasıl? Haberi Görüntüle

''OLAY GÜNÜ GERÇEKLEŞMEMİŞTİ''

İşçi R.A. ayrıca kendisine yöneltilen 'Salim'in yanınızdan hiç ayrılmadığını beyan etmenize rağmen Salim’in alınan ifadesinde Mehmet Şerif Güran’ın tarlasına gittiğini ve pamuk tarlasındaki kurtlanmasına ilişkin Mehmet Şerif Güran ile görüştüğünü beyan ettiğini, bu hususun beyanınızla çeliştiği, bu çelişki hakkında diyecekleriniz nelerdir? soru üzerine 'Hatırladığım pamuk kurtlanması olayı, olay günü gerçekleşmemişti' yanıtını verdi.

R.A., tutuklanarak cezaevine gönderilen itirafçı Nevzat Bahtiyar’ı tanıyıp tanımadığı sorusuna ise 'Ben o köyde sadece muhtarı tanırım. Başka hiç kimseyi tanımam' cevabını verdi.

Diğer araçları es geçip kaymakamın makam aracını aratmıştı: Bolu Valiliğinden Jandarma Komutanı hakkında açıklama Diğer araçları es geçip kaymakamın makam aracını aratmıştı: Bolu Valiliğinden... Haberi Görüntüle

TUTUKLU SAYISI 11'E YÜKSELDİ

Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada 8 Eylül’de gözaltına alınan 22 şüpheliden, 2 Eylül’de tutuklanan Narin’in amcası Salim Güran’ın işçisi R.A. (15), dün tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın talebi üzerine yeniden gözaltına alınan ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen R.A., savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Narin Güran soruşturmasında tutuklu sayısı 11’e yükseldi.

Soruşturmada 2 Eylül’de tutuklanan amca Salim Güran ise ifade işlemlerinin ardından yeniden cezaevine gönderildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading