Yandex Metrica

Sitede Ara

Nesil Çalışkan kimdir? İşçi Partisi Türk milletvekili Nesil Çalışkan nereli?

Nesil Çalışkan kimdir? İşçi Partisi Türk milletvekili Nesil Çalışkan nereli?

İngiltere'de 4 Temmuz'da yapılan seçimlerde 14 yıllık Muhafazakar Parti dönemi sona erdi. İngiltere'de İşçi Partisi yıllar sonra seçimi kazandı. Avam Kamarası'na girmeye hak kazanan isimler arasında Nesil Çalışkan da bulunuyor. İngiltere Parlamentosu'nun ilk Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti asıllı milletvekili olan Nesil Çalışkan Kur'an'a el basarak yemin etti ve görevine başladı. 

Gündem

12.07.2024, 13:22

4 Temmuz'da İngiltere'de yapılan genel seçimlerde İşçi Partisi zafer elde etti. 14 yıllık Muhafazakar Parti dönemi de bu şekilde sona erdi. İngiltere Parlamentosu'na çok sayıda yeni isim de girdi. Kıbrıs kökenli Türk milletvekili Nesil Çalışkan da parlementoda yer aldı. Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin eden Nesil Çalışkan görevine başladı. 

Zafer tebriği! Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev'in seçim başarısını kutladı Zafer tebriği! Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev'in seçim başarısını kutladı Haberi Görüntüle

NESİL ÇALIŞKAN KİMDİR?

Neslihan Çalışkan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde dünyaya gelmiştir. Daha sonra ailesi ile birlikte İngiltere'ye taşındı. Türk-Kıbrıslı bir ailenin çocuğu olarak Londra'nın Enfield kentinde büyüyen Nesil Çalışkan eğitimini de İngiltere'de tamamladı.

Reading Üniversitesi'nden Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında mezun oldu. Lisans derecesinin ardından London School of Economics'ten Siyaset ve İletişim alanında yüksek lisans derecesini 2012 yılında tamamladı. 

İngiltere'de siyasete atıldı. 

2010 ve 2011 yılları arasında Demokrasi ve Kampanyalardan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yerine getirdi. 

Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyonu tarafından artırılan öğrenim ücretleri ve harcama kesintilerine karşı 2010 Birleşik Krallık öğrenci protestolarına katıldı.

Nesil Çalışkan henüz 15 yaşındayken İşçi Partisi saflarına katıldı. İşçi Partisi ile siyaset yaşantısına devam eden Nesil Çalışkan 2004 yılından itibaren her seçimde İşçi Partisi için kampanya yürüttü.

Avam Kamarası'nda çeşitli görevlerde bulundu. İngiltere'de genç siyasetçiler arasında parlayan bir isim olarka ön plana çıktı.

Emniyet'ten Murat Ağırel açıklaması: Gözaltına alındılar Emniyet'ten Murat Ağırel açıklaması: Gözaltına alındılar Haberi Görüntüle

NESİL ÇALIŞKAN ASLEN NERELİ?

İşçi Partisi'nin Kıbrıs Türkü adayı Nesil Çalışkan ülkenin ilk Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kökenli kadın milletvekili oldu.

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading