Yandex Metrica

Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş gelişmeyi duyurdu

Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş gelişmeyi duyurdu

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Rum propagandası içeren "Famagusta" dizisiyle ilgili açıklama yaptı. Şahin, “Ülkemizdeki dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluş olarak Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır.” dedi.

Gündem

06.09.2024, 19:39

Netflix'in daha önce de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef aldığı dijital platform, Türkiye karşıtı, ırkçı, Yunan ve Ermeni diasporalarını destekleyen bir tutum içinde olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

Dijital yayın platformu Netflix'in Rum teröristler tarafından acımasızca katledilen Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin aziz hatıralarına büyük saygısızlık içeren hayal ürünü dizisi büyük tepki çekti. 

Türkiye Uluslar Ligi Puan Durumu 2024 | Türkiye kaçıncı sırada, kaç puanı var? Türkiye Uluslar Ligi Puan Durumu 2024 | Türkiye kaçıncı sırada,... Haberi Görüntüle

RTÜK, DEVREYE GİRDİ

Konusu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazi Mağusa kentinde geçen Famagusta'nın, "20 Eylül'de Netflix'te yayımlanacağı" bilgisinin paylaşılması üzerine, RTÜK devreye girdi ve platform yöneticilerine tepkilerini dile getirdi.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ortaklığında çekilen "Famagusta" isimli dizinin dijital platform Netflix'te 20 Eylül'de gösterime gireceti ancak tepkiler geri adım attırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Türk düşmanı dizi, “Famagusta” isimli yapımın Türkiye'de veya herhangi bir ülkede yayınlanmayacağını açıkladı.

Yunanistan'da Yunanistan'da "Mavi Vatan" paniği! Türkiye'nin hamlesi manşetlere taşındı! Haberi Görüntüle

TÜRK DÜŞMANI DİZİYE RTÜK ENGELİ

"Kıbrıs Türkünün haklı davasının savunulmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın kurtarılmasını amaçlayan “Kıbrıs Barış Harekâtı”, adının hakkını vererek hukuk çerçevesinde Ada’ya huzur getirdi" diyen Şahin, şunları kaydetti;

"Kahraman Türk askeri Kıbrıs’a barış ve huzur götürmüş, akan kan durmuş, mazlumun göz yaşları silindi. Tarihi gerçekler ortadayken bazı çevrelerin art niyetli olarak Türkleri, ülkemizi ve kahraman ordumuzu kötüleyen bir filmle ortaya çıkması kabul edilemez bir yanlış" 

Zafer tebriği! Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev'in seçim başarısını kutladı Zafer tebriği! Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev'in seçim başarısını kutladı Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'DE YA DA HERHANGİ BİR ÜLKEDE YAYINLANMAYACAK''

Yapımın, daha önce menşe ülkesindeki televizyonlarda yayınlanmış ve sonrasında Netflix tarafından lisanslandığına dikkat çeken Şahin, dizinin Türkiye'de veya herhangi bir ülkede yayınlanmayacağını açıkladı.

RTÜK Başkanı, açıklamasının sonunda "Ülkemizdeki dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluş olarak Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varıldı. Söz konusu yapım, sadece daha önce yayınlandığı ülkede (Yunanistan) Netflix kataloğuna girecek, Türkiye’de veya herhangi bir ülke kataloğunda yer almayacak." dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading