Yandex Metrica

New York'tan Erdoğan geçti: BM'de Gazze diplomasisi! Birçok liderle ikili görüşme gerçekleştirdi

New York'tan Erdoğan geçti: BM'de Gazze diplomasisi! Birçok liderle ikili görüşme gerçekleştirdi

New York'ta düzenlenen BM 79. Genel Kurulu için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya, İtalya, İran, Sırbistan, Ukrayna, Yunanistan ve Ermenistan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülke lideriyle bir araya geldi.

Gündem

26.09.2024, 19:29

ABD'nin New York kentinde yoğun diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok liderle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak için gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentinde bulunan bulunan Türkevi girişinde sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada birçok liderle bir araya gelerek yoğun diplomasi trafiği yürüttü.

THY uçağında kabin ekibine bağırmıştı! O yolcu hakkında karar çıktı THY uçağında kabin ekibine bağırmıştı! O yolcu hakkında karar çıktı Haberi Görüntüle

TÜRKEVİ LİDERLERİ AĞIRLADI

Türkevi'nde dünya liderlerini ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Gine Bissau Cumhurbaşkanı Cissoko Embalo ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve ​Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan'ı kabul etti.

"Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitabını Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a hediye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Khan'a da Anadolu Ajansının (AA) hazırladığı, İsrail'in Gazze'de işlediği suçları tüm açıklığıyla ortaya koyan, temel delil niteliğindeki "Kanıt" ve "Tanık" kitaplarını teslim etti.

GSS borcu ödenmezse ne olur? Haciz gelir mi? GSS borcu nasıl silinir? GSS borcu ödenmezse ne olur? Haciz gelir mi? GSS borcu... Haberi Görüntüle

BM KONUŞMASI DÜNYAYI SALLADI

Tüm bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın M Genel Kurulu'nda yaptığı ve Gazze konusunda uluslararası topluma artık harekete geçme çağrısında bulunduğu konuşma dünya basınını adeta salladı. 

Öte yandan ABD'de faaliyet gösteren bazı düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya gelen Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen akşam yemeği etkinliğine iştirak etti.

15. Türkiye Yatırım Konferansı çerçevesinde Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya gelen Erdoğan, Emine Erdoğan ile birlikte Kadın ve Demokrasi Vakfınca (KADEM) ziyarete açılan "Hayatın İçinde Kadın" adlı fotoğraf sergisini gezdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, ABD'deki temaslarının ardından İstanbul'a döndü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading