Sitede Ara

Nihon Hidankyo kimdir? Nihon Hidankyo kuruluşunun amacı nedir?

Nihon Hidankyo kimdir? Nihon Hidankyo kuruluşunun amacı nedir?

2024'ün Nobel Barış Ödülü sahibini buldu.  Nihon Hidankyo Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül  nükleer silahsızlanma çalışmaları nedeni ile verildi. Peki Nihon Hidankyo kimdir? Nihon Hidankyo kuruluşunun amacı nedir?

Gündem

11.10.2024, 12:12

2024 Nobel Ödülleri sahiplerini buluyor. Son olarak Nobel Barış Ödülü'nün verileceği isim akademi tarafından açıklandı. Buna göre 2024 Nobel Barış Ödülünün sahibi Nihon Hidankyo oldu.

Recai Kutan neden öldü, kaç yaşındaydı? Recai Kutan cenaze töreni ne zaman, nereye defnedilecek? Recai Kutan neden öldü, kaç yaşındaydı? Recai Kutan cenaze töreni... Haberi Görüntüle

NİHON HİDANKYO KİMDİR?

Japonya A ve H-Bombası Mağdurları Örgütleri Konfederasyonu  genellikle Nihon Hidankyō (Nihon Hidankyō) olarak kısaltılır.

1956'da hibakusha tarafından Japon hükümetine mağdurlara desteği artırması için baskı yapma ve hükümetlere nükleer silahların kaldırılması için lobi yapma hedefleriyle kurulan bir gruptur.

Bu örgüt, "nükleer silahlardan arınmış bir dünya elde etme çabaları ve tanık ifadeleriyle nükleer silahların bir daha asla kullanılmaması gerektiğini gösterdiği" için 2024 Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü.

Nihon Hidankyō 2024 Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading