Yandex Metrica

Sitede Ara

O havalimanı için flaş karar! Süreli olarak uçuşlara kapanıyor

O havalimanı için flaş karar! Süreli olarak uçuşlara kapanıyor

Deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle 50 gün süreyle uçuşlara ara verecek.

Gündem

15.09.2024, 18:43

Türkiye’nin ve Avrupa’nın deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğine sahip Ordu-Giresun Havalimanı, 16 Eylül 2024 tarihinden itibaren 50 gün boyunca uçuşlara kapalı olacak. Havalimanında gerçekleştirilecek olan bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, PAT sahalarının onarımı ve apron genişletme işlemleri yapılacak. Çalışmalar tamamlandıktan sonra havalimanının kapasitesi önemli ölçüde artırılacak.

Son dakika: Manisa'da şiddetli deprem! Vatandaşlar sokaklara akın etti! Sarsıntı çevre illerden hissedildi Son dakika: Manisa'da şiddetli deprem! Vatandaşlar sokaklara akın etti! Sarsıntı... Haberi Görüntüle

TARİHİ HAVALİMANI 50 GÜN BOYUNCA KAPALI

Ordu sınırları içerisinde yer alan ve 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı, Türkiye'deki 58 havalimanı arasında en yoğun kullanılan 16. havalimanı olarak dikkat çekiyor. Yıllık bir milyonun üzerinde yolcuya hizmet veren havalimanı, özellikle sisli ve rüzgarlı havalarda uçakların iniş yapamaması nedeniyle zaman zaman gündeme gelmişti.

2023 yılının Kasım ayında da benzer bir şekilde 10 gün süreyle kapalı kalan havalimanı, bu kez daha kapsamlı bir bakıma giriyor. 16 Eylül 2024 ile 5 Kasım 2024 tarihleri arasında, toplamda 50 gün boyunca uçuşlara kapalı olacak.

Bu diyalog Makedonya ziyaretine damga vurdu! Dışileri Bakanı Hakan Fidan'a yaşlı amcadan gülümseten soru! Bu diyalog Makedonya ziyaretine damga vurdu! Dışileri Bakanı Hakan Fidan'a... Haberi Görüntüle

SON UÇUŞ İSTANBUL'A

Ordu-Giresun Havalimanı, kapanmadan önce son uçuşunu 16 Eylül 2024 tarihinde saat 21.40’ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapacak. Bu uçuşun ardından, bakım süreci başlayacak ve uçuşlar durdurulacak.

Bu e-postaya dikkat! Dolandırıcıların yeni yeni tuzağı: 'Çift ödeme iadesi' Bu e-postaya dikkat! Dolandırıcıların yeni yeni tuzağı: 'Çift ödeme iadesi' Haberi Görüntüle

KAPASİTE ARTIRMA ÇALIŞMALARI

Havalimanındaki bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla, mevcut uçak park sahaları genişletilecek. Şu anda 5 adet olan uçak park sahası, 9 adede çıkarılacak. Ayrıca, mevcut taksi yoluna alternatif olarak ikinci bir taksi yolu da inşa edilecek. Bu sayede havalimanının uçuş kapasitesi ve operasyonel verimliliği artırılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading