O şart kaldırıldı: A-B-C-D-E sınıfı ehliyeti olanların dikkatine!

O şart kaldırıldı: A-B-C-D-E sınıfı ehliyeti olanların dikkatine!

Meclis'de şubat ayında gelen düzenleme ile B sınıfı ehliyetlere daha geniş kapsamlı bir alan tanınırken, bu tür sürücü kimliği olanlar 125 cc'ye kadar motosiklet kullanebilecek. İçişleri Bakanlığı'nın birçok sınıfta yaş değişikliği yapacağı söylenirken, ehliyet sınıfaları arasında da bir geçiş çalışma üzerinde durulduğu öngörülüyor.

Gündem

14.10.2024, 17:45

Türkiye'deki tüm ehliyet sahiplerinin yakından takip ettiği düzenleme belli oldu. Şubat ayında yürürlüğe girmesi beklenen  'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' üzerinde yapılan değişiklikle beraber B sınıfı ehliyet sahipleri, 125 cc silindir hacmine kadar motosiklet kullanabilecek.

GerçekGündem'den alınan bilgiler dahlinde; İçişleri Bakanlığı'nın ülkemizde 35 milyon kişinin ehliyet sahibi olduğunu belirterek geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenlemeler ile çok sayıda ehliyet sınıfı için yaş şartları hayata geçmişti. Mesela D sınıfı ehliyet için gereken 26 yaş sınırlaması şartı 24 yaşa çekildi. Öte ynadna M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 16'ya kadar indirildiği duyuruldu.

Eylül ayıyla beraber yürürlüğe girecek olan düzenlemenin tüm detayları açıklandı. Farklı tipler arasında ehliyet geçişi sağlama imkanı sunacak yeni düzenleme merak uyandırdı. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...

Ehliyet sahiplerini sevince boğacak bu gelişmeyle beraber, B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş araç imkanı sunulurken, ulaşamda da çeşitliliğin daha fazla olması hedefleniyor.

Ortaya atılan iddialara göre, düzenleme dahilinde genişletmeye hazırlık yapan yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'lik hayata geçirerek daha kolay bir ulaşım aksesi sağlamayı amaçlıyor. Öte yandan ekonomik bir sorunun çözüme kavuşması sonrası ek maddeleri kabul etmeye hazırlanıyor.

B sınıfı ehliyete sahip olan yetkililer sürücü kursu farketmeksizin “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması” şartının yeterli sayıldığı düzenleme sonrası, A2 sınıfı motorlardan bu düzenlemeye ilerleyen süreçte dahil olacağı belirtiliyor.

Her türlü zehirleyici dile karşıyız! Kadınlarla ilgili iğrenç sözler yazan rapçiler ifşalanıyor: İşte mide bulandıran o şarkılar Her türlü zehirleyici dile karşıyız! Kadınlarla ilgili iğrenç sözler yazan... Haberi Görüntüle

A2 EHLİYET NEDİR?

A2 ehliyet sahipleri, 125 CC'nin üzerinde yer alan, teknik olarak da önemli bir yer edinen 35 kW güce kadar ve ve 0.2 kW/kg güç/ağırlık oranıyla sınırlı motosikletlerini kullanmak için verilen ehliyet türüne denir.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading