Öcalan çıkışı sonrası Bahçeli'den dikkat çeken sözler: Türkler'in ve Kürtler'in birbirini sevmesi farzdır

Öcalan çıkışı sonra gözlerin çevrdiliği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu'nda konuştu. Bahçeli açıklamasında ''Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi tarihi bir vazifedir.  Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir.'' dedi. Bahçeli ayrıca ''Hiç kimse, bizimle Türklüğe hizmet kulvarında, milletseverlik ve vatanseverlik yarışına girmesin. Heveslerini kursakklarında bırakır, burunlarından fitil fitil getiririz.'' ifadelerini kullandı. TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısı hakkında da konuşan Bahçeli, ''PKK'nın kimlerin maşası olduğunu gösterdi. PKK, yaşayan her canlının düşmandırı, kanlı mesajı çiğnedik attık.'' dedi.

Gündem

26.10.2024, 16:52

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenecek "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarihi Öcalan çıkışı sonası ilk kez konuşan Bahçeli, önemli mesajlar verdi.

Bahçeli açıklamasında ''Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi tarihi bir vazifedir.  Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir.'' dedi.

Bahçeli ayrıca ''Hiç kimse, bizimle Türklüğe hizmet kulvarında, milletseverlik ve vatanseverlik yarışına girmesin. Heveslerini kursakklarında bırakır, burunlarından fitil fitil getiririz.'' ifadelerini kullandı.

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısı hakkında da konuşan Bahçeli, ''PKK'nın kimlerin maşası olduğunu gösterdi. PKK, yaşayan her canlının düşmandırı, kanlı mesajı çiğnedik attık.'' dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Bir insanı doğru tanımak, doğru anlatmanın, doğru aktarmanın gerek ve yeter şartıdır. İnsanoğlu bildiğinin dünyası, bilmediğinin düşmanıdır.

Ziya Gökalp, layıkıyla anılmış ve anlatışmış biri değildir. Özünün has bahçesinde filizlenen her sözü, her eseri, her teklifi düşünce hayatımızda irfan, irade ve itibar anıtı gibi yükselmiştir.

Çağının pozitif bilgilerini ince ince işlemiştir. Ziya Göklap, önemli bir bilim insanıdır.

Tekin Temel neden öldü? Hasta mıydı? Tekin Temel neden öldü? Hasta mıydı? Haberi Görüntüle

''TÜRKLER VE KÜRTLER BİRBİRİNİ SEVMELİ''

Bin yıllık ortak tarihleri var, bugün ortak tehdit var.  İlk olarak millet coğrafi bir zümre değildir. Bir imparatorluk dahilinde müşterek siyasi hayat yaşayanların mecbu değildir. Ziya Gökalp demiştir ki; Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi hem dini hem de siyasi bir farzdır. Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir. Tehlikelerden ortak kararlılıkla kurtulabilir. Türklerle Kürtler bin yıllık ortak tarih ve coğrafyada birleşti. Kürtleri sevmeyen Türk varsa, Türk değildir. Türkleri sevmeyen Kürt varsa, Kürt değildir.

Reyap Hastanesi kapatıldı mı? Reyap Hastanesi'nin sahibi kim? Kaç şubesi var? Reyap Hastanesi kapatıldı mı? Reyap Hastanesi'nin sahibi kim? Kaç şubesi... Haberi Görüntüle

''O BOZKURT MUSTAFA KEMAL OLMUŞTUR''

Tarihinde gösterdiği gibi Türkler her felaket zamanında içlerinden çıkacak bir kahraman tarafından temsil edilecekler, arkasından yürüyecekleri bu kahraman Ergenekon Destanındaki Bozkurt gibi onları selamete ulaştıracaktır. O bozkurt Mustafa Kemal Atatürk olmuştur.

Son dakika: Afyonkarahisar'da okul servisi ve otomobil çarpıştı: ölü ve yaralılar var! Son dakika: Afyonkarahisar'da okul servisi ve otomobil çarpıştı: ölü ve... Haberi Görüntüle

''KİMSE VATANSEVERLİĞİMİZLE YARIŞMASIN''

Paylaşım kavgaları, emparyalizm yayılmacılığı sürmektedir. Asırlar geçse bile yaralarımız kapanmayacaktır. 1. Dünya savaşının sayfaları hala açıktır. Biz dersimizi tarihten satır satır aldık aziz şehitletimizi incitecekhiçbir yanlışın içine girmedik. Fikrimizin gücünü ve görkemini de Ziya Gökalp’ten aldık. Her türlü tehdidi bertaraf edeceğiz. Türk’üz, Türkçüyüz; kaynağını Türk-İslam ülküsünde bulmuş Türk milliyetçileriyiz. Hiç kimse, bizimle Türklüğe hizmet kulvarında, milletseverlik ve vatanseverlik yarışına girmesin. Bunlar ispat edemeyecekleri söz düellolarına, siyasi şovlara, iplikçi kavgalarına, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesinler. O bayrağı kursaklarında teker teker bırakır burunlarından fitil fitil getiririz.

Bakan Fidan'dan Fethullah Gülen'in ölümü sonrası açıklama: Karanlık örgütün elebaşı öldü Bakan Fidan'dan Fethullah Gülen'in ölümü sonrası açıklama: Karanlık örgütün elebaşı... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN İRAN'A MİSİLLEMESİ

İsrail, Davut Koridoru için fırsat kolluyor. İran'a yapılan saldırıyı kınıyorum. Milli güvenliğimizin pamuk ipliğine bağlı olmaması için birliğimizi güçlendirip, ayrık otlarının temizlenmesini zorunlu görüyorum.

Son dakika: Sivas'ta yürekleri ağza getiren deprem! AFAD verileri paylaştı Son dakika: Sivas'ta yürekleri ağza getiren deprem! AFAD verileri paylaştı Haberi Görüntüle

TUSAŞ'A HAİN TERÖR SALDIRISI

Milli sanayimize tetikçilerle saldıranların hevesi boşuna. Kanlı eylemleri püskürtmek milşi vazifemzidir. Kanlı emperyalizm başaramayacak. Şirret terör yuvalarını yerle bir edeceğiz terörün kökünü kazıyacağız. Birbirimize girerek düşman sevindirmeyeceğiz. Dağılmayacağız, şer odaklarını dağıtacağız. TUSAŞ'a yapılan terör saldırısı PKK/YPG/PYD'nin kimlerin maşası olduğunu gözler önüne sermiştir. PKK, Türk'ün de Kürt'ün de hatta yaşayan her canlının da düşmanıdır. PKK, yaşayan her canlının düşmandırı, kanlı mesajı çiğnedik attık.

Siber devriyeler suçluların peşinde: Sosyal medyada 5 bin 18 hesapta suç unsuru tespit edildi Siber devriyeler suçluların peşinde: Sosyal medyada 5 bin 18 hesapta... Haberi Görüntüle

''CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDAYIM''

Yeni yüzyılda terörsüz Türkiye, huzurlu Türkiye'ye, müreffeh ve muasır Türkiye'ye hep beraber ve el ele ulaşacağımıza inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın terörü kaynağında yok etme, terör devletinin kurulmasını engelleme mücadelesinde sonuna kadar yanında olacağımızı kararlı şekilde ilan ediyorum.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading