Yandex Metrica

Öğrenci İstanbulkart 30 yaş sınırı iptal mi edildi? 30 yaşındaki öğrenciler indirimli öğrenci İstanbulkart kullanabilir mi?

Öğrenci İstanbulkart 30 yaş sınırı iptal mi edildi? 30 yaşındaki öğrenciler indirimli öğrenci İstanbulkart kullanabilir mi?

İBB UKOME kararı ile 30 yaşından gün alanların öğrenci indirimini kısıtladı. Buna göre abonman öğrenci kartlarında sadece yüzde 10 indirim uygulanacağı açıklanmış ve bu karar öğrencilerin tepkisini çekmişti. Alınan karar yargıya taşınıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz  İBB Meclisi kararının iptali için dava açtıklarını duyurdu. Peki Öğrenci İstanbulkart 30 yaş sınırı iptal mi edildi? 30 yaşındaki öğrenciler indirimli öğrenci İstanbulkart kullanabilir mi?

Gündem

24.08.2024, 10:10

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz İBB tarafından alınan ve öğrencilerin tepkisine neden olan karar için harekete geçildiğini açıkladı. İBB UKOME kararına göre yüz binlerce 30 yaşından gün alan öğrenci artık "Öğrenci İstanbulkartı"ndan yararlanamayacak. İBB'de AK Parti ve MHP'nin red oyu verdiği karar CHP'nin oyları ile geçti. Yönetmeliğe '30 yaşından gün almış öğrencilere UKOME kararı ile belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinin yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanır' şeklinde revizyon yapıldı. Buna göre 30 yaş üstü öğrenciler 18 lira basacak. Bu kararın değişmesi için AK Parti cephesinden yeni bir hamle geldi.

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı'nın yeni görevi açıklandı! Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı'nın yeni görevi açıklandı! Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİ İSTANBULKART 30 YAŞ SINIRI İPTAL Mİ EDİLDİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz sosyal medyadan yaptığı açıklamasında "30 yaş üstü öğrencilerin ulaşımda 'Öğrenci İstanbulkartı'ndan yararlanamayacağına ilişkin İBB uygulamasının iptali için davamız açılmıştır." dedi. İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesine sunduğu dilekçede, İBB Meclisi tarafından alınan kararın, anayasal güvence altına alınmış eşitlik ilkesine aykırılık teşkil ettiği belirtildi. Davanın sonucu ilerleyen zamanlarda belli olacak. Henüz kararın iptal edildiğine dair bir gelişem bulunmuyor.

Galler-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Galler-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Haberi Görüntüle

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

Türkyılmaz açıklamasında "Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir." ifadesinin yer aldığı Anayasa'nın Kanun Önünde Eşitlik başlıklı 10. maddesine değinilen başvuru dilekçesinde, söz konusu karar ile makul, geçerli bir neden gösterilmeden öğrenci tanımına yaş kısıtlaması getirilerek toplumda aynı statüdeki (öğrenci) kişilere farklı muameleler yapılmasının önünün açıldığı kaydedildi. Dilekçede, "İBB Meclisince 11 Temmuz 2024'te alınan 1060 karar numaralı belediye meclis kararının iptali ile kararın uygulanmasının telafisi güç zararların doğmasına neden olacağı sebebiyle ivedilikle yürütmesinin dava sonuna kadar durdurulmasına karar verilmesi" talep edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading