Yandex Metrica

Öğrencilere iyi haber: İBB'nin öğrenci indirimine 30 yaş sınırı getirmesi yargıya taşındı

Öğrencilere iyi haber: İBB'nin öğrenci indirimine 30 yaş sınırı getirmesi yargıya taşındı

İBB'nin 30 yaş düzenlemesi yargıya taşındı. İBB AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İstanbulkart'ta öğrenci indirimine 30 yaş sınırı getirilmesi yönündeki kararın iptali için dava açtıklarını duyurdu.

Gündem

24.08.2024, 00:29

Devasa bütçeye sahip İstanbul Büyükşehir Belediyesini borç batağana sokan belediye yönetimi, gözünü öğrencilerin indirimine dikmiş 30 yaş üstü öğrencilere seyahat indirimini kaldırmıştı. Çalışmak zorunda olduğu için eğitim hayatını erteleyen ya da hayalindeki ikinci üniversiteyi okumak için kayıt yaptıran gençler İBB'nin bu kararına çok üzülmüştü. 

MHP'lileri şikayet etmişti! Tehdit ve iftira kampanyaları yürüten Dilek Ekmekçi’nin suç dosyası kabarık çıktı! MHP'lileri şikayet etmişti! Tehdit ve iftira kampanyaları yürüten Dilek Ekmekçi’nin... Haberi Görüntüle

AK PARTİ'DEN DAVA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, bu kararı yargıya taşıdıklarını duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Türkyılmaz, 30 yaş üstü öğrencilerin ulaşımda 'Öğrenci İstanbulkartı'ndan yararlanamayacağına ilişkin İBB uygulamasının iptali için davamız açılmıştır." dedi. Türkyılmaz ayrıca uygulamanın iptaline yönelik dava açmak isteyenler için mahkemeye sunulan dava dilekçesinin görseline de paylaşımında yer verdi.

Nicola Zalewski kimdir? Galatasaray'a mı transfer oldu? Nicola Zalewski kimdir? Galatasaray'a mı transfer oldu? Haberi Görüntüle

DİLEKÇEDE EŞİTLİK VURGUSU

İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesine sunulan dilekçede İBB'nin aldığı kararın eşitlik prensibine uymadığı vurgulandı ve şu ifadeler kullanıldı: "Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir."

Dilekçede anayasanın 10. maddesine de atıf yapılarak toplumda aynı statüdeki kişilere ayrımcılık yapıldıpı vurgulandı. Dilekçenin devamında şu ifadeler yer aldı:

"Kamunun gelir-gider dengesinin sağlanması adına, İstanbul toplu ulaşım araçlarında uzun yıllardan beri uygulanmakta olan ve binlerce öğrencinin faydalanmakta olduğu 'Öğrenci İstanbulkartı'nın kullanıcı kapsamının makul ve geçerli nedenler olmaksızın daraltılması, yalnızca yaş kısıtlaması getirilerek İstanbul halkının öğrencilerinin farklı muamelelere tabi tutulmasını meşrulaştırmamaktadır."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading