Yandex Metrica

Öğretmen olma şartı değişiyor! Yetersiz görülen öğretmenler eğitime alınacak!

Öğretmen olma şartı değişiyor! Yetersiz görülen öğretmenler eğitime alınacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir programda öğretmenlere yönelik yeni bir düzenleme yapılacağını duyurdu. Tekin Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması ihtimali olduğunu belirterek öğretmenlerin de yeterlilik derecesi olup olmadığına ilişkin yeni bir düzenleme yapacaklarını duyurdu. 

Gündem

23.06.2024, 19:12

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kanal 7'de katıldığı bir programda öğretmenlere yönelik yeni bir adım atacaklarını duyurdu.  Öğretmenlik Meslek Kanunun'da yeni bir değişikliğe gideceklerini belirten Yusuf Tekin, öğretmen adaylarının ve atama süreçlerine ilişkin yeni bir metod geliştirdiklerini duyurdu.

En uzun gün ne zaman bugün mü? 21 Haziran'da ne oluyor? En uzun gün ne zaman bugün mü? 21 Haziran'da ne... Haberi Görüntüle

ÖĞRETMENLERE ÖZEL AKADEMİ KURULUYOR

Öğretmen yetiştirilme sürecini anlatan Yusuf Tekin, "Türkiye'de öğretmen yetiştirme sürecine bakmak lazım. Ortaöğretim dediğimiz lise mezunu kişilerin öğretmen olduğu bir süreçten başlıyoruz, zamanla öğretmenler için ayrı okullar, enstitüler... Türkiye'de metodoloji değişiyor. Bir bu boyutu var. İkinci boyutu, dünyadaki uygulamalara bakmamız lazım. Artık lisans eğitiminin yanına gerekli formasyonların olduğu bir süreç öne çıkıyor. Lisans eğitimini bitiren kişilere 600 saate kadar eğitim veren ülkeler var. Bizde ise lisansı bitiren arkadaşımız Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda 90 saat uygulama eğitimi alıyor."  dedi.

Bakan Bayraktar'dan fatura açıklaması: 291 milyar liralık devlet desteği veriliyor Bakan Bayraktar'dan fatura açıklaması: 291 milyar liralık devlet desteği veriliyor Haberi Görüntüle

ÖĞRETMENLERİN BECERİSİ ÖLÇÜLECEK

Öğretmenlerin akademide geçme notunun 100 üzerinden 60 puan olacağını belirten Tekin, 60 puanın altında kalanların ise akademiyle ilişiklerinin kesileceğini belirtti.

Öğretmen adaylarının edindikleri bilgi birikimlerinin ise sınıf ortamında ne kadar yansıttıklarına bakılacağı, uygulamalı eğitimlerde ise 70 puan altında kalan öğretmenlerin de akademiyle ilişikleri kesileceği öğrenildi.

Öğretmenlere 5 gün devamsızlık hakkı verileceği, sağlık raporu ile 20 gün ve üzeri devamsızlık yapmaları halinde ise kayıtlarının bir sonraki döneme kadar dondurulacağı öğrenildi. 6 gün devamsızlık yapan öğretmenler akademiden gönderilecek. 

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading