Öğretmene dokunan tehdit eden yandı: Suç işleyene ağır ceza geliyor

Öğretmene dokunan tehdit eden yandı: Suç işleyene ağır ceza geliyor

Milli Eğitim Akademisi kurulmasını da içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı görevleri sebebiyle "kasten yaralama", "tehdit", "hakaret" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarının işlenmesi halinde cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.

Gündem

11.10.2024, 11:14

Milli Eğitim Akademisi kurulmasını da içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Bundan böyle öğretmene dokunanları ve tehdit edenleri ağır cezalar bekliyor.

Yasalaşan kanunla birlikte eğitim çalışanlarının şiddetten korunması da amaçlanıyor. Yasalaşan teklifle, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması getirildi. 

Bundan böyle öğretmene dokunan tehdit edenleri ağır cezalar bekliyor.

Bahçeli'den 'DEM Parti ile tokalaşma' açıklaması: Bakın hangi liderin konuşması harekete geçirdi Bahçeli'den 'DEM Parti ile tokalaşma' açıklaması: Bakın hangi liderin konuşması... Haberi Görüntüle

CEZALAR YARI ORANINDA ARTIRILACAK

Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında yönetici, öğretmen, usta öğretici, yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik Bakanlık tarafından yürütülen projelerde öğretici/öğretmen veya rehber danışman; özel öğretim kurumlarında yönetici, öğretmen, uzman öğretici ve usta öğretici olarak görev yapanlar ile Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında ders ücreti karşılığı ders okutanlara ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan öğretmenlere karşı görevleri sebebiyle işlenen Türk Ceza Kanunu kapsamındaki kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında tayin edilecek cezalar yarı oranında artırılacak. Bu suçların işlenmesi halinde hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.

Zonguldak 3 Ekim okullar tatil mi? Perşembe Zonguldak'ta hangi ilçelerde okullara tatil var? Zonguldak 3 Ekim okullar tatil mi? Perşembe Zonguldak'ta hangi ilçelerde... Haberi Görüntüle

MEVZUAT HÜKÜMLERİ UYGULANACAK

Söz konusu düzenlemede hüküm bulunmayan hallerde hazırlık eğitimi alan öğretmen adayları hariç bu kanun kapsamındaki personel bakımından Devlet Memurları Kanunu ile ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanacak.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yer alan "tutuklama nedenleri"ne "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında yönetici, öğretmen, usta öğretici, yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen projelerde öğretici/öğretmen veya rehber danışman; özel öğretim kurumlarında yönetici, öğretmen, uzman öğretici ve usta öğretici olarak görev yapanlar ile Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında ders ücreti karşılığı ders okutanlara ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan öğretmenlere karşı görevleri sırasında veya görevleri sebebiyle işlenen kasten yaralama suçu" ekleniyor.

Oğluyla birlikte ABD'ye kaçmıştı! Hakim karşına çıkan Eylem Tok hakkında karar verildi! Oğluyla birlikte ABD'ye kaçmıştı! Hakim karşına çıkan Eylem Tok hakkında... Haberi Görüntüle

UYUŞTURUCU, MÜSTEHCENLİK, FUHUŞ SUÇLARI CEZASIZ KALMAYACAK

Ayrıca Akademi İzleme ve Yönlendirme Kurulu, Akademi'nin görev alanına giren konularda politika ve stratejileri belirleyecek, gerçekleştirilen çalışmaları izleyecek ve değerlendirecek. Uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olan, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan ve Milli Eğitim Akademisi tarafından başöğretmenlik için düzenlenen eğitimi tamamlayanlara başöğretmen unvanı verilecek. Öğretmen ve yöneticilere başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül verilebilecek

Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanılmasını kolaylaştırma, kabul etme, bulundurma, kullanma suçları ile hayasızca hareketler, müstehcenlik, fuhuş suçları ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkum olanların öğretmenliği sona erecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading