Okullar Cuma günleri tatil mi? Ders saatleri kısalıyor mu?

Okullar Cuma günleri tatil mi? Ders saatleri kısalıyor mu?

Okullarda ders saatlerinin kısalması gündeme gelirken yeni modelleme ile birlikte Cuma günlerinin de tatil olacağı haberleri dikkat çekiyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğrenciler ders saatlerinin 30 dakika olup olmayacağını sorguluyor. Peki, Cuma günleri tatil mi oluyor?

Gündem

01.10.2024, 14:44

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi açıklanırken okullarda ders saatlerinin kısaltılarak 30 dakikaya kadar indirilmesi gündeme geldi. Okullardaki ders süreleri ile birlikte günlük çalışma saatleri hem öğrencileri hem de öğretmenleri yakından ilgilendirmektedir.

Normal şartlarda 40 dakika olan ders sürelerinin 30 dakikaya kadar düşürülmesinin yakın zamanda gündeme gelmesine kesin gözüyle bakılmakta.

Okullar Cuma tatil mi

Şeyda polisi şehit eden cani katile Casperlar çetesi sahip çıktı: Polisleri şikayet edeceğiz! Şeyda polisi şehit eden cani katile Casperlar çetesi sahip çıktı:... Haberi Görüntüle

OKULLAR CUMA GÜNLERİ TATİL Mİ?

Avrupa’da bazı ülkelerde Cuma günleri de dahil olmak ile beraber Cumartesi ve Pazar günlerinin de tatil ilan edildiği ve sadece 4 gün (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe) mesai yaptıkları ifade edildi. Ancak şu ana kadar ülkemizde böyle bir sistem modeli olmadığından Türkiye’de okullar Cuma günü tatil değildir.

Norveç’te bazı pilot okullarda yeni modellemeye geçildiği ve bu sistemden verim alınması durumunda okulların haftada 4 gün olacağı öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading