Okullarda İngilizce yabancı dil dersi kaldırıldı mı

Okullarda İngilizce yabancı dil dersi kaldırıldı mı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2024-2025 eğitim öğretim yılında müfredat değişikliği yapıldı. Okullarda gerçekleştirilen yabancı dil dersler hususunda değişikliğe gidildi. Peki, okullarda İngilizce yabancı dil dersi kaldırıldı mı?

Gündem

01.10.2024, 19:00

Okullarda 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlarken Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir hamlenin altına imzasını attı. Ana sınıfı ile ilkokullarda uyum haftası nedeniyle okullar 2 Eylül, tamamı ile de 9 Eylül tarihinde açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılından start alarak yeni müfredatın okul öncesi, ilkokul 1., ortaokul 5. ve lise 9. sınıflardan itibaren kademeli olarak uygulamaya konulacağından bahsetti. Bu kararla birlikte ilkokul ve ortaokul müfredatının tamamen değiştiği ortaya çıktı.

Veysel Yorulmaz neden öldü? Esra Erol'daki Veysel öldürüldü mü? Veysel Yorulmaz neden öldü? Esra Erol'daki Veysel öldürüldü mü? Haberi Görüntüle

İNGİLİZCE DERSİ KALDIRILDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2024-2025 eğitim öğretim yılında ortaokul ve liselerde yabancı dil ve güzel sanatlar derslerinin kaldırıldığı ifade edildi. Buna göre; ortaokul ve liselerde İngilizce yabancı dil dersi kaldırılmıştır.

Ortaokulda din dersleri 16 saate kadar çıkarılırken ortaokul birinci sınıflar için 18 saat Arapça dersi eklemesi de dikkatlerden kaçmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading