Olası Marmara depremi için harekete geçildi: Veriler incelenecek

Olası Marmara depremi için harekete geçildi: Veriler incelenecek

Kahramanmaraş merkezli çifte felaketin ardından gözler olası Marmara depremine çevrildi. Olası Marmara depremi için harekete geçen Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün Marmara Denizi tabanında 10 ay boyunca veri kaydeden deniz dibi sismometrelerin verilerini inceleyecek.

Gündem

27.09.2024, 15:08

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

Çifte felakatin ardından gözler olası Marmara depremine çevrilirken uzman isimler yakın bir zamanda İstanbul'da 7'den büyük bir sarsıntının olacağını düşünüyor.

Cinsel istismara uğrayan Sıla bebek olayında yeni gelişme! Cinsel istismara uğrayan Sıla bebek olayında yeni gelişme! Haberi Görüntüle

10 AY BOYUNCA SİSMİK VERİ TOPLANDI

Bu kapsamda Kandilli Rasathanesi Marmara'da olası depremlerin yer ve büyüklüğüne dair bilgi sağlamak için harekete geçti.

Rasathane'den yapılan açıklamaya göre, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), Japon bilim insanları ile yaptığı işbirliği kapsamında Marmara Denizi'nin tabanına yerleştirilen 8 deniz dibi sismometresi (OBS) ile 10 ay boyunca sismik veri topladı.

CHP'li vekil Ediz Ün kaçakçılık yaparken suçüstü yakalandı CHP'li vekil Ediz Ün kaçakçılık yaparken suçüstü yakalandı Haberi Görüntüle

VERİLER İNCELENECEK

Bu doğrultuda Marmara Denizi'nin 145 metre ila 1269 metre arasında değişen derinliklerinden veri toplayan sismometreler, TÜBİTAK Marmara Gemisi aracılığıyla toplanarak bir araya getirildi.

Rasathane, deniz altı sismometrelerinden elde ettiği verilerle Marmara Denizi içindeki fay hattının özellikle İzmit Körfezi segmentindeki hareketlerinin analizine başladı. Analiz sonucunda bölgedeki olası depremlerin yerleri ve büyüklükleri hakkında detaylı bilgi elde edilmesi amaçlanıyor.

Eski futbolcu Serhat Akın sosyal medya hesabından duyurdu: 'Ayağıma sıktılar' Eski futbolcu Serhat Akın sosyal medya hesabından duyurdu: 'Ayağıma sıktılar' Haberi Görüntüle

''TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜYORUZ''

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, Türkiye nüfusunun büyük bir kısmını ilgilendiren Marmara Bölgesi'nden deniz altı sismometreleriyle veri alabilmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Meral Özel, açıklamasının devamında "Dünyada çeşitli örnekleri olan ancak ülkemizde yaygın olmayan deniz çalışmalarını Marmara Denizi tabanında gerçekleştiriyoruz. Enstitü olarak, sismik aktivite potansiyelinin yüksek olduğu Marmara Bölgesi'nin deprem riskini daha iyi anlamak için araştırmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu. ​​​​​​​

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading