'Öleceksek burada ölelim' bu sözü hafızalara kazınmıştı! Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 15 Temmuz'da yaşadıklarını anlattı!

'Öleceksek burada ölelim' bu sözü hafızalara kazınmıştı! Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 15 Temmuz'da yaşadıklarını anlattı!

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde milletvekilleri Meclise gelerek milli iradeye sahip çıktı. Vatandaşlar meydanlarda demokrasiye sahip çıkarken Ankara'da olan milletvekilleri ise TBMM'ye koştu. Bu isimlerden birisi de sözleriyle akıllara kazınan dönemin Adalet Bakan Bekir Bozdağ'ydı. İhanet gecesi yaşadıklarını anlatan Bozdağ, "Alçaklara 'korktular' dedirtmemek için konuşmamı kesmedim. Öleceksek de ayakta ölmemiz lazım. " demişti.

Gündem

13.07.2024, 14:02

15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gecede hafızalara kazınan isimlerden biri de hiç şüphesiz dönemin Adalet Bakanı, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın Genel Kurul kürsüsündeki o "ölümüne" yaptığı konuşmasıydı.

FETÖ'cü hainler Meclis'i bombalarken konuşmasına hiç ara vermeden devam eden Bozdağ, "o karanlık gece"yi ve yaşadıklarını anlattı.

Son dakika: Yüksek İstişare Kurulu toplantısı başladı! Son dakika: Yüksek İstişare Kurulu toplantısı başladı! Haberi Görüntüle

SAVAŞ UÇAKLARI ALÇAKTAN UÇUYOR...

Bozdağ, darbeyi nerede öğrendiniz sorusuyla ilgili şu şekilde cevap verdi; 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde mezuniyet törenine katılıp eve geldim. Hanım ve çocuklar memlekette oldukları için kimse yoktu. Bir süre sonra telefonlar gelmeye başladı, açtım. Boğaz Köprüsü kapatılmış, savaş uçakları alçaktan uçuyor... Hemen Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, bakanlarımızı aradım.

Son dakika... Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü Son dakika... Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile... Haberi Görüntüle

"ÖLMEYİ GÖZE ALAN BİR LİDER OLURSANIZ HALK DA ARKANIZDAN KOŞAR"

Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra sokaklar, meydanlar doldu. Cumhurbaşkanımız ailesiyle beraber her türlü ölüm riskini de göze alarak İstanbul'a uçtu. Böyle ölmeyi göze alan bir lider olursanız halk da sizin arkanızdan koşar. Atatürk'ün arkasından koştu, memleket işgal altındaydı. O gece de Cumhurbaşkanımız bir benzerini yaptı. Bir darbeyi, işgal planını durdurdu.

Cumhurbaşkanımızın demokrasiye sahip çıkması bana göre Türk ve dünya demokrasi tarihinin en şerefli ve önemli örneğidir. Bugün Bolivya gibi birçok ülke bunu örnek aldı. Türk milleti ve Cumhurbaşkanımız değil de başkası olsaydı Birleşmiş Milletler'den tutun da AB'ye kadar verilmedik madalya, nişan bırakmazlardı. Nobel Ödülü'nü de alırdı.

Mehmet Pişkin nasıl öldü? Mehmet Pişkin'in bedenine ne oldu, gömüldü mü? Mehmet Pişkin nasıl öldü? Mehmet Pişkin'in bedenine ne oldu, gömüldü... Haberi Görüntüle

"HALK ZARAR GÖRÜR DÜŞÜNCESİYLE MECLİS'E GELDİK"

Bozdağ, oğluyla birlikte dışarı çıktıklarını belirterek, "İlk dakikalarda, 'Darbeciler peşimizde olabilir' düşüncesiyle sürekli hareket halindeydik. Derken, eski milletvekili arkadaşımız Halil Özyolcu'nun bürosuna gittik. Orada, 'Tankların üstüne çıkalım, halkla beraber bu alçaklara karşı mücadele edelim' dedim. Sonra halk zarar görür düşüncesiyle Meclis'e gittik. Genel Kurul'a geldiğimde TBMM Başkanımız İsmail Kahraman hem oturumu hem de o andaki krizi yönetiyordu. Bazı milletvekili arkadaşlar, gazeteciler, danışmanlar da Genel Kurul salonu içerisindeydi." açıklamasında bulundu.

Kafası karışık turistler! Camiyi gezen erkek turistler etek giydi! Kafası karışık turistler! Camiyi gezen erkek turistler etek giydi! Haberi Görüntüle

"ÖLECEKSEK BURADA ÖLELİM"

Bozdağ, o hain geceyle ilgili açıklamalarına şöyle devam etti;

Genel Kurul'da konuşmak için söz aldım, kürsüye çıktım. Ne kadar süre geçti bilmiyorum, çok büyük bir patlama oldu. Alçaklara 'korktular' dedirtmemek için konuşmamı kesmedim. Öleceksek de ayakta ölmemiz lazım. 'Sığınağa inelim' diyenler oldu. 'Alçaklardan korkup Meclis'i kapattılar denirse halk sokağa gelmez. Bize düşen burada ölmektir. Meclis'i kapatmayın' dedim. Başkan sağ olsun Genel Kurul'u kapatmadı. Konuşmama devam ederken ikinci bomba geldi. Ortalık toz, duman. Ben konuşmamı yine kesmedim.

Sorgu 5. bölüm ne zaman çıkacak? 6. bölüm Sorgu dizisi çıktı mı? Sorgu 5. bölüm ne zaman çıkacak? 6. bölüm Sorgu dizisi... Haberi Görüntüle

"FETÖ'CÜLER BENİ SAĞ TESLİM ALAMAYACAKTI"

O gece eğer bu FETÖ'cü alçak teröristler bize ulaşmış olsaydı, beni sağ teslim alamayacaklardı. Kafama koymuştum şehit olmayı. 'İnşallah bugün şehitlik nasip olur da kilometreyi sıfırlar, Rabbimin huzuruna öyle çıkarım' demiştim. O yüzden Genel Kurul'daki konuşmam da ondan sonra yaptığım her şey de bu duygu ile yapılmıştır, hiçbiri hesaplı değildir. Araba ile sokaklarda dolaşırken birçok araç şehrin dışına doğru gidiyordu. Böyle bir durumda herkesin destek vermesi gerekir oysa. Ama şehre gelen araç konvoyu da gördük. O gelenleri görünce de umutlandım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor Haberi Görüntüle

"EŞİM ÜZÜLMESİN DİYE HELALLİK İSTEMEDİM"

Televizyonlar haberleri veriyor. Bu sırada bizim 'Hanımefendi' de beni arıyor sürekli, telefonu açmıyorum. 'Bu gece bize bir şey olabilir, ölebiliriz' de belki. Hanımdan 'helallik istesem mi, istemesem mi' diye aklımdan geçirdim. Üzülmesin diye helallik isteyemedim. Aslında çok niyetlendim, 'Çocuklar sana emanet' falan diyeyim diye. Fakat büyük oğlum arabayı sürünce, onun da morali bozulmasın diye bir şey demedim. Sonra açtım telefonu, 'Bir şey yok sen merak etme' deyip kapattım.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading