Ölüm reçetesi! Yenidoğan çetesinin iğrenç diyalogları: Bir gebe vereceğiz 150-200 bin ciro yapacağız

Ölüm reçetesi! Yenidoğan çetesinin iğrenç diyalogları: Bir gebe vereceğiz 150-200 bin ciro yapacağız

Tüm Türkiye'yi şoke eden Yenidoğan çetesi'ne ilişkin çarpıcı detaylar gelmeye devam ediyor. Son olarak Yenidoğan çetesi lideri Dr. Fırat Sarı'nın, örgütün ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir'e hasta başına 20 bin lira ödediği ve eşi Melike Özdemir'in sigortasını yaptırdığı ortaya çıktı. Ayrıca, Özdemir'in Nigar Kubilay ile yaptığı telefon görüşmesinde "1 tane gebe vereceğiz. O bebekten 150-200 bin lira ciro yapacak" şeklinde bir ifade kullandığı kaydedildi. 

Gündem

24.10.2024, 12:06

Yenidoğan çetesinin rezillikleri bitmek bilmiyor. Çete lideri doktor Fırat Sarı ile Mehmet Gürül arasında gerçekleşen konuşma kayıtları soruşturma dosyasına girdi. 

Sarı, Gürül'e yaptığı telefon konuşmasında çetenin ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir'e getirdiği hasta başına 20 bin lira verdiğini söyledi. 20 bin lira dışında Mert Özdemir'in eşi Melike Özdemir'e de sigorta yaptığı itirafında bulundu. Sarı telefon konuşmasında, "Mert'e getirdiği hastalar için 20 bin artı sigorta yapıyorum. Tabi karısının sigortasını yapıyorum" dedi.

3 bin yıldır kırılmamıştı! Malatya depremi sonrası Naci Görür'den dikkat çeken yorum 3 bin yıldır kırılmamıştı! Malatya depremi sonrası Naci Görür'den dikkat... Haberi Görüntüle

"TABURCULUĞU UZATIN"

Yine Fırat Sarı ile Gıyasettin Mert Özdemir arasında geçen başka bir konuşmada hastaların daha geç taburcu edilmesi gerektiğinden bahsedildiği görüldü. Sarı, "Taburcu süresinin azalması demek cironun daha azalması demek" demesinin üzerine Mert Özdemir'in "Dengelemek lazım. Şimdi biz hastayı azalttığımız zaman tepki olarak 'bak hasta azaldı. 25'e düştük' olmasın. Yeni taburculuğu uzatsınlar" diye yanıt vermesi dikkat çekti.

Sabah'ta yer alan habere göre; Mert Özdemir'in Şafak Hastanesi'ne yönlendirdiği hastalardan aldığı parayla ilgili telefon konuşmasında, "2 hasta verdik. 1 tane sepsis verdik bir tane bronko verdik. 20 bin lira para aldık" dediği öğrenildi. Özdemir'in Nigar Kubilay ile yaptığı telefon görüşmesinde ise, "1 tane gebe vereceğiz. O bebekten 150-200 bin lira ciro yapacak. Anladın mı?" demesi kayıtlara geçti.

İlke Naz Hoş kimdir? Paravolley Milli Takım oyuncusu İlke Naz Hoş kaç yaşında? İlke Naz Hoş kimdir? Paravolley Milli Takım oyuncusu İlke Naz... Haberi Görüntüle

DENETİMİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Yenidoğan çetesi iddianamesinde, örgüt üyelerinin faaliyet gösterdiği hastanelere yönelik yapılan eş zamanlı denetimin detayları da ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı, denetimi büyük bir gizlilik içinde planladı. Bilgi sızmaması için hastanelerin isimleri, denetimi yapacak kişilere, denetimin yapılacağı günün sabahı zarf içerisinde verildi.

Tusaş'a saldırı yapılırken Özgür özel DEM ile toplantı halinde Tusaş'a saldırı yapılırken Özgür özel DEM ile toplantı halinde Haberi Görüntüle

"KOVANIMIZA ÇOMAK SOKTULAR"

Eş zamanlı denetimlerde, şüpheliler birbirleri ile iletişim kurarak hemen hastanelerdeki eksiklikleri tamamlamaya çalıştı. İlker Gönen, epikrizlerin sürekli farklı yazılması, dosyaların uyumsuz olması nedeniyle denetim sırasında yakalanmamak için Hüseyin Günerhan, Aslan Babayiğit ve Mesut Özkan'ı arayarak, epikriz evraklarının ve dosyaların uyumlu olması için görüşmeler yaptı. Medilife Hastanesi'nde hemşire olan Ceren Hatice Kırım, arkadaşı Harun Reşit Hava ile yaptığı görüşmede, "Bakanlıktan denetime geldiler, her türlü işi, yolsuzluğu açığa çıkarttılar, bizim kovanımıza çomak soktular. Ne yaptıklarının çok bilincindeler ve ne aradıklarını çok iyi biliyorlardı. Nokta atışı yaptılar. Sonum hayrolsun" dedi.

Yenidoğan çetesinden gündemi sarsacak bir skandal daha: Yaşlı hastaları da ölüme sürükledikleri ortaya çıktı! Yenidoğan çetesinden gündemi sarsacak bir skandal daha: Yaşlı hastaları da... Haberi Görüntüle

İLAÇ ODASINDA SAKLANDI"

TRG Hospitalist Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan Cansu Akyıldırım yine aynı hastanede çocuk doktoru olarak çalışan Mehmet Gürül'ü arayarak, "Denetime gelmişler hemen dışçıları göndersenize" diyerek 'dışçılar' olarak bahsettiği yenidoğan yoğun bakımda bulunması için gerekli donanım ve belgelere sahip olmayan, kadroları başka hastanelerde olan çalışanları göndermesini istedi. 

Çağla Durmuş'u arayan Tuğba Kaya, 'dışçı' olarak çalıştığı Medilife Hastanesi'nde denetim sırasında Dr. Mehmet'in, kendisine 'alanda çık' demesi üzerine ilaç odasına kaçtığını, denetim bitene kadar orada saklandığını anlattı. SGK sorgulamasında kaydı çıkmayan Tuğba Kaya'nın, Medilife sağlık hizmetlerinde çalıştığı 31 Ocak 2023'te çıkışının olduğu, denetim tarihinde usulsüz olarak hasta baktığı tespit edildi.

2024 Uludağ'a kar yağdı mı? Uludağ kayak sezonu açıldı mı? 2024 Uludağ'a kar yağdı mı? Uludağ kayak sezonu açıldı mı? Haberi Görüntüle

HASTA BEBEĞİ BAŞKA YERE GÖTÜRDÜ

Medilife Hastanesi sekreteri Sümeyye Özdemir, örgüt yöneticisi İlker Gönen'i arayarak, alanda bulunan hasta sayısı ile sistemde kayıtlı hasta sayısının uyumsuz olduğunu, denetim geldiği sırada fazla hastaları alandan çıkartıp sakladıklarını, medikal muhasebeden ekran üzerinde oynama yaparak sayıyı düzelttiğini, yoğun bakımda tedavi görmesi gereken hasta bir bebeğin denetim sırasında hastanenin sorun yaşamaması için denetim süresince yeri belli olmayan bir alana götürüldüğünü söyledi.

Japonya'da iki kaya parçası savaş başlatacak güce sahip oldu! Ne kadar harcandı? Japonya'da iki kaya parçası savaş başlatacak güce sahip oldu! Ne... Haberi Görüntüle

GÖRÜNTÜLERİ SİLDİRDİ

Hürriyet'in haberine göre; TRG Hastanesi'nde doktor olan Mehmet Gürül, TRG Hospitalist ve Bağcılar Şafak Hastanesi'nde hemşire olan Mehmet Halis Başli ile yaptığı görüşmede, uzun süre entübe olarak gösterilen hastaların, bebeklerin kasıtlı olarak yoğun bakımda tutulduklarının, usulsüz entübe edildiklerinin ortaya çıkmaması için akciğer filmlerinin hepsinin dijital görüntülerinin silinmesini istedi.

İddianamede, "Doktorların yazması gereken epikriz evraklarını hemşireler yazdı. Raporlar zamanında yazılmadı, araya belli bir süre girdikten süre girdikten sonra hastanın durumuna göre rapor hazırlandı. Zamanında yazılınca 20-30 bin TL tutması gereken ücretler, geç yazıldığı zaman 3-4 katı arttırılarak yazıldı. Bu fark SGK'dan tahsil edildi. SGK zarara uğratıldı" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading