Yandex Metrica

Sitede Ara

Ölümcül siber saldırıların perde arkası! ABD medyası ölümcül planı detaylarıyla yazdı: İsrail'in truva atı!

ABD'li New York Times Gazetesi, İsrail'in Lübnan'da iki gündür sürdürdüğü siber saldırılarının perde arkasını tek tek yazdı.  New York Times'a göre; İsrail'in ölümcül saldırılarını 'modern zamanların Truva Atı' olarak tanımladı ve operasyonunaslında çok uzun süre önce devreye sokulduğunu belirtti.   

Gündem

19.09.2024, 13:47

Lübnan'a yönelik ikinci dalga dijital saldırılar insanoğlunu savaşın yeni biçimiyle tanıştırdı.17 Eylül 2024 tarihinde Hizbullah üyelerine ait çağrı cihazlarından yaklaşık 5 bininin patlatılması sonrası 18 Eylül'de Beyrut'ta 1000'den fazla elektronik cihaz infilak etti. Son olan patlamadan sonra  2'si çocuk 12 kişinin hayatını kaybetti, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı. 

Lübnanlı yetkililer patlamalardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, dün yaptığı açıklamada İsrail'in askeri odağını Hizbullah cephesine kaydırdığını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap edecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap edecek! Haberi Görüntüle

DÜN PATLAYAN TELSİZLER ÇAĞRI CİHAZLARINDAN 3 KAT DAHA BÜYÜKTÜ 

New York Times'ın mevcut görsel kanıtlara dayanarak yaptığı analize göre, dün Lübnan'da patlayan telsizler, Salı günü ülke genelinde patlayan çağrı cihazlarından yaklaşık 3 kat daha büyük ve ağırdı. Patlayan cihazlardan bazıları yangınlara neden olurken NYT telsizlere konulan patlayıcı miktarının diğerlerinden daha fazla olabileceğini yazdı.

Bugün okullar saat kaça kadar? Lisede, ortaokulda, ilkokulda okul bugün kaçta bitecek? Bugün okullar saat kaça kadar? Lisede, ortaokulda, ilkokulda okul bugün... Haberi Görüntüle

İSRAİL SALDIRILARI RESMİ OLARAK ÜSTLENMEDİ 

İsrail saldırının ikinci dalgasını da resmi olarak üstlenmedi ancak konu hakkında bilgilendirilen, 12 mevcut ve eski savunma ve istihbarat yetkilisi New York Times gazetesine İsraillilerin saldırının arkasında olduğunu doğruladı.

Şenol Güneş Trabzonspor'dan ne kadar maaş alacak? Şenol Güneş Trabzonspor'dan ne kadar maaş alacak? Haberi Görüntüle

"NASRALLAH, HİZBULLAH'A KULLANILAN CİHAZLAR İÇİN BASKI YAPIYORDU"

Gazete; İsrail'in ölümcül saldırılarını 'modern zamanların Truva Atı' olarak tanımladı ve operasyonun perde arkasını ayrıntılarıyla yazdı. Gazetenin iddiasına göre Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail'in kullandığı yüksek teknolojinin aksine Hizbullah'ın yıllardır çağrı cihazlarına yatırı yapması için baskı yapıyordu çünkü bu cihazlar sınırlı kapasitelerine rağmen kullanıcının yerini ya da diğer riskli bilgileri ele vermeden veri alabiliyordu.

Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: 6 ilde şiddetli yağacak Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: 6 ilde şiddetli... Haberi Görüntüle

NASRALLAH: ELLERİNİZDEKİ TELEFONLARI GÖMÜN 

İsrail'in ajanlarının yerlerini tespit etmek için cep telefonu şebekelerini kullanmasından rahatsız olan Nasrallah Şubat ayında televizyonda yayınlanan bir konuşmasında takipçilerine “Bana ajanın nerede olduğunu soruyorsunuz. Size diyorum ki, sizin elinizdeki, eşinizin elindeki ve çocuklarınızın elindeki telefon ajandır" dedi ve bir ricada bulundu: "Onları gömün, Demir bir kutuya koyun ve kilitleyin.

Narin cinayetinde gözler Adli Tıp Kurumu'nda: İşte düğümü çözecek rapor Narin cinayetinde gözler Adli Tıp Kurumu'nda: İşte düğümü çözecek rapor Haberi Görüntüle

PLAN ÇOK ÖNCEDEN DEVREYE SOKULMUŞTU 

İsrail, Hizbullah'ı hedef almak için bir çağrı cihazı şirketi kurma planını zaten çok daha önceden devreye sokmuştu.Dünden beri tartışmaların odağında olan BAC Consulting firması cihazları Tayvanlı bir şirket olan Gold Apollo adına üretmek üzere sözleşme imzalamış Macaristan merkezli bir şirketti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin kılıçlı yeminli için ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin kılıçlı yeminli için ilk yorum Haberi Görüntüle

ÇAĞRI CİHAZLARINI ÜRETEN FİRMALARIN KİMLİKLERİNİ GİZLEMEK İÇİN ŞİRKET KURULDU 

Operasyon hakkında bilgilendirilen üç istihbarat görevlisine göre bu da İsrail oyununun bir parçasıydı. Çağrı cihazlarını üreten kişilerin gerçek kimliklerini gizlemek için en az iki tane daha sahte şirket kurulmuştu. BAC bu sırada sıradan müşteriler aldı ve onlar için bir dizi çağrı cihazı üretti. Ancak gerçekten önemli olan tek müşteri Hizbullah'tı.

12 ilde terör operasyonu: Çok sayıda şüpheli yakalandı 12 ilde terör operasyonu: Çok sayıda şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

ÇAĞRI CİHAZLARI İKİ YIL ÖNCEDEN GÖNDERİLDİ 

Üç istihbarat görevlisine göre, ayrı ayrı üretilen çağrı cihazlarında patlayıcı PETN içeren piller bulunuyordu. Çağrı cihazları Lübnan'a 2022 yazında az sayıda gönderilmeye başlandı ancak Nasrallah'ın cep telefonu çağrısından sonra kullanımları yaygınlaştı.

Harita değişti yazdan kalma günler sona eriyor: Çok kuvvetli geliyor Harita değişti yazdan kalma günler sona eriyor: Çok kuvvetli geliyor Haberi Görüntüle

İSRAİL BU TEKNOLOJİ İÇİN MİLYARLARCA DOALR YATIRIM YAPTI 

Tüm dünyanın gündemine oturan siber patlamalarla ilgili gazeteye açıklamalarda bulunan  kaynaklara göre, İsrail bu teknolojiyi geliştirmek için milyonlarca dolar yatırım yaptı ve Hizbullah ile müttefikleri arasında cep telefonu iletişiminin artık güvenli olmadığı söylentisini yaydı. Nasrallah bu söylentiler sonrası sadece cep telefonunu yasaklamakla kalmadı, Hizbullah subaylarının her zaman çağrı cihazı taşımalarını ve savaş durumunda çağrı cihazlarının kullanılmasını emretti.

Gerçekliği olmayan teze tepki yağdı! ABD'de Türklere yönelik skandal 'Süryani Soykırımı' iftirası Gerçekliği olmayan teze tepki yağdı! ABD'de Türklere yönelik skandal 'Süryani... Haberi Görüntüle

ÇAĞRI CİHAZLARI HİZBULLAH ÜYELERİ ARASINDA DAĞITILDI 

İki Amerikalı istihbarat yetkilisine göre yaz boyunca Lübnan'a yapılan çağrı cihazı sevkiyatı arttı ve binlerce çağrı cihazı ülkeye ulaşarak Hizbullah subayları ve müttefikleri arasında dağıtıldı. Bunlar Hizbullah için güvenli iletişim araçları, İsrail'de istihbarat görevlileri için de zamanı geldiğinde basılabilecek düğmelerden ibaretti. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading