Sitede Ara

Ölümse ölüm, idamsa idam! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Narin açıklaması: İsterseniz bin sene ceza verin, bizim acımız dinecek mi?

Ölümse ölüm, idamsa idam! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Narin açıklaması: İsterseniz bin sene ceza verin, bizim acımız dinecek mi?

Diyarbakır’da işlenen Narin cinayeti ve Tekirdağ'daki Sıla bebek vahşetine ilişkin açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Katil tespit edilse ne olacak? İsterseniz bin sene ceza verin, bizim acımız dinecek mi? Ne cinayetler işleniyor, kanunlarda caydırıcılık var mı? Ölümse ölüm, idamsa idam" dedi.

Gündem

28.09.2024, 00:00

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,  7. Uluslararası Ahilik Haftası Sempozyumu'nda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Program kapsamında öğrencilere ahi pilavı dağıtan Ali Erbaş, ahiliğin prensiplerini ve din adamlarının ahiliğe bakış açılarını anlattı.

OVP sonrası ilk ipucu: 2025 Asgari ücreti ne kadar olacak? Uzman isimden çarpıcı açıklama OVP sonrası ilk ipucu: 2025 Asgari ücreti ne kadar olacak?... Haberi Görüntüle

"KATİL TESPİT EDİLSE NE OLACAK?"

Daha sonra programda açıklamalarda bulunan Erbaş, Diyarbakır’da işlenen Narin cinayeti ve Tekirdağ’daki olayla ilgili, "Katil tespit edilse ne olacak? İsterseniz bin sene ceza verin, bizim acımız dinecek mi? Biz, caydırıcılık özelliği olan bir kanun işletmiş olacak mıyız? 2 yaşındaki bebeğe yapılanları görüyorsunuz. Ne cinayetler işleniyor. Kanunlarda caydırıcılık var mı? İsterseniz bin sene ceza verin, ’yatarım nasıl olsa, yemeğim de geliyor, suyum da veriliyor.’ Bu caydırıcı mı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adalet reytinge kurban edilmemeli Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adalet reytinge kurban edilmemeli Haberi Görüntüle

"ÖLÜMSE ÖLÜM İDAMSA İDAM"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cezaların işlenen suçlara göre caydırıcı etkiye sahip olması gerektiğini belirterek, "Ölümse ölüm, idamsa idam. Öyle değil mi, nasıl caydıracağız? İmam Gazali şöyle diyor; ’Caydırıcılık özelliği olan kanunlar’ bunlar da yetmiyor." dedi.

Dünya kurulduğundan beri kanunlar var, mahkemeler var diyen Erbaş, "Milattan önce 2 binli yıllarda yaşamış ’Hamurabi’ denilen birisi var. Yaptığı kanunların gökten indiğine inanıyor Babil halkı ama yine caydıramadı insanları. O zaman uhrevi müeyyide, ahiret bilinci. Biz onun için günde 40 sefer namazda ’Maliki Yevmiddin’ diyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading