Yandex Metrica

Ömer Fatih Sayan kimdir? Ömer Fatih Sayan nereli, kaç yaşında?

Ömer Fatih Sayan kimdir? Ömer Fatih Sayan nereli, kaç yaşında?

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'ın kim olduğu son günlerde arama motorlarında sıkça araştırılmaya başlandı. 10 Haziran 1977 tarihinde İstanbul'da dünyaya geken Ömer Fatih Sayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı görevinde bulunuyordu. Peki Ömer Fatih Sayan kimdir? Ömer Fatih Sayan nereli, kaç yaşında?

Gündem

28.06.2024, 15:45

Ömer Fatih Sayan'ın hayatı ve biyografisi son zamanlarda arama motorlarında sıkça karşımıza çıkıyor.

Meteorolojiden sarı kod uyarısı! Bu illerde yaşayanlar dikkat: O saatlerde sakın sokakta olmayın! Meteorolojiden sarı kod uyarısı! Bu illerde yaşayanlar dikkat: O saatlerde... Haberi Görüntüle

ÖMER FATİH SAYAN KİMDİR?

Ömer Faruk Sayan 1977 yılında İstanbul'da hayata gözlerini açtı. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlayan Ömer Fatih Sayan İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerini bitirdi. 

Çalışma hayatına 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başladı.

Sayan Türkiye, Almanya ve ABD'de çip üretimi, cep telefonu dizaynı ve AR-GE alanlarında çalışmalarda bulundu. 

Türkiye ve Almanya’da çeşitli üniversitelerde Bilişim Hukuku ve Bilişimde Yeni Trendler konularında dersler verdi. EESTEC Avrupa Birliği Elektrik Mühendisleri Öğrencileri İstanbul–Türkiye yerel komitesini kurdu.

Ömer Faruk Sayan USOM Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Başkanı ve 5G Türkiye Forum Başkanı olarak görev yaptı. 

Yapay Zeka Türkiye Konferansı Yürütücüsü oldu. 

Ömer Fatih Sayan’ın, araştırma konularıyla ilgili çeşitli konferanslar ve bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makaleleri bulunuyor. 

2007-2014 tarihleri arasında Başbakanlık Müşavirliği ve Başbakan Başmüşavirliği görevinde bulundu.

Ocak 2014'te Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na kurul üyesi olarak atandı. Ağustos 2015 tarihinden Temmuz 2018’e kadar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkanı olarak görev yaptı.

Dr. Sayan, Temmuz 2018 itibari ile başladığı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Beştepe'de kritik görüşme: Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu kabul etti Beştepe'de kritik görüşme: Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu... Haberi Görüntüle

ÖMER FATİH SAYAN ÖZEL YAŞAMI

Dr. Ömer Fatih Sayan evlidir ve 3 çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading