Yandex Metrica

Sitede Ara

Onlarca insana mezar olmuştu: 5 ayda yeniden inşa edildi

Onlarca insana mezar olmuştu: 5 ayda yeniden inşa edildi

Hatay’da depremde çok sayıda can kaybının olduğu 600 konutlar, 5 aylık çalışmayla ve 22 metreyi bulan fore kazıklarla yeniden inşa edildi. 600 konutlarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Hatay Valisi Mustafa Masatlı, dairelerin Ocak ayı itibariyle ev sahiplerine verileceğini söyledi.

Gündem

04.09.2024, 11:52

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kaharamanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

Çifte felaketin ardından gözler olası Marmara depremine çevrilmişken uzman isimler İstanbul'da 7'den büyük bir depremin yakın zamanda gerçekleşeceğini bildiriyor.

Depremin vurduğu 11 ilde çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken Hatay'da onlarca insana mezar olan 600 konutlar, 5 ayda yeniden inşa edildi.

Hatırlanacağı üzere hatay'ın Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi’nde bulunan 600 konutlarda da çok sayıda insan vefat etmişti. Yaşanan yıkım sonrası ekiplerin hummalı çalışmalarıyla kısa sürede enkaz kaldırılmış ve 600 konutlardan geriye tabelası kalmıştı. Vatandaşların talepleri doğrultusunda rezerv alan içerisine alınan bölge 2024 yılı Mart ayı itibariyle Emlak Konut tarafından bölgede çalışmalar başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül paylaşımı Haberi Görüntüle

5 AYDA YENİDEN İNŞA EDİLDİ

Çalışmalar neticesinde bölgeye 25 blokluk bir site yeniden inşa edildi. Yeniden inşa edilen 600 konutların temelinde 6 metreyi bulan kazıların ardından 22 metrelik fore kazık imalatı gerçekleştirilirken özel projeyle brüt alanı 122 metre olan konutlar ortaya çıktı. İnsanların evlerine hasretle gidip gördüklerinde karşılaştıkları örnek daireyse takdir topluyor. Vali Masatlı, 600 konutlardaki süreç hakkında bilgi vererek binalarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

2024 TUS sonuçları sorgulana ekranı | Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı açıklandı mı? 2024 TUS sonuçları sorgulana ekranı | Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş... Haberi Görüntüle

''OCAK AYINA DOĞRU TESLİM EDECEĞİZ''

“İnşallah Ocak ayına doğru konutlarımızı teslim etmiş olacağız” diyen Vali Masatlı, “6 Şubat depreminde Hatay genelinde özellikle Antakya’da en fazla can kaybı yaşadığımız bölgelerden bir tanesindeyiz. Burası 600 konutlar olarak bilinen yer, öncelikle vefat eden canlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Depremle beraber biz buradaki enkazı kaldırdıktan sonra vatandaşlarımızdan sitemizi burada istiyoruz müracatı oldu. Bununla beraber Emlak Konut marifetiyle burada inşaatlara başlamış olduk. Burada şuan itibariyle 25 tane bloğumuzun inşaatı devam ediyor. İnşallah Ocak ayına doğru konutlarımızı teslim etmiş olacağız. Buradaki projemiz özel bir projedir. Brüt alan 122 metre, net alan da 109 metre şeklindedir” ifadelerini kullandı.

Her eve bir asker! Kayıp Narin'in köyünden sıcak gelişmeler: Köy karantinaya alındı, giriş ve çıkışlar yasaklandı Her eve bir asker! Kayıp Narin'in köyünden sıcak gelişmeler: Köy... Haberi Görüntüle

''HER ŞEYDEN DERS ÇIKARIYORUZ''

İnşaatların yapımı esnasında geçmişte yaşananlardan ders çıkardıkılarının altını çizen Vali Masatlı, “İnşaatlar yapılırken bizler daha önceki olmuş olan her şeyden ders çıkarıyoruz. Burada ve diğer bütün inşaatlarımızda da öncelikli olarak 5 buçuk ile 6 buçuk metre arasında kazı yapılıyor. Kazı yapıldıktan sonra 18 ile 22 metre arasında değişen fore kazık imalatları gerçekleştiriliyor. Fore kazık imalatlarının ardından takribi 1 metreye yakında mühendislik dolgusu yapılıyor. Onun üzerine radya temel olarak inşaatımızı yükseltiyoruz.'' dedi.

Son dakika: Sisi yarın Ankara'ya geliyor Son dakika: Sisi yarın Ankara'ya geliyor Haberi Görüntüle

''TÜNEL KALIP SİSTEMİ KULLANILIYOR''

Çalışmalarda tünel kalıp sisteminin kullanıldığını belirten Masatlı, şunları kaydetti;

''İnşaatımızı yükseltirken de tünel kalıp sistemi uygulanıyor. Şuan itibariyle inşaat tekniği olarak en son teknik kullanılıyor. Vatandaşlarımızın endişe etmeden bundan sonra huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşaması için her türlü tedbir ve güvenlik önlemi de alınmış oluyor. İnşallah bu konutlarımızı hak sahibi olan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Burada huzurlu, mutlu ve eskisinden daha güvenle yaşamalarına da vesile olacağız. Burada yaklaşık 5 aydır çalışmalar yürütülüyor”

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading