Yandex Metrica

Ormanda Afgan maden işçisinin cesedi bulunmuştu! Kan donduran detaylar ortaya çıktı: Adamın kimliği yok, yakın gitsin

Ormanda Afgan maden işçisinin cesedi bulunmuştu! Kan donduran detaylar ortaya çıktı: Adamın kimliği yok, yakın gitsin

Zonguldak'ta ruhsatsız maden ocağında çalışan ve cenazesi yakılmış halde bulunan Afganistanlı Vezir Mohammad Nourtani’nin ölümüne ilişkin kan donduran detaylar ortaya çıktı.

Gündem

18.09.2024, 16:05

Zonguldak'ta 10 Kasım 2023 tarihinde Kirat Mahallesi Koca Osman Sokak'tan geçen vatandaşlar, ormanda yanmış bir erkek cesedi fark edip, ihbarda bulundu.

İhbarın ardından olay yerine gelen ekipler, cesedin benzin dökülerek yakıldığını tespit etti. Ceset, otopsi için Atatürk Devlet Hastanesinin morguna götürüldü. Cesedin kaçak olarak işletilen maden ocağında çalışan 3 çocuk babası Afganistanlı 50 yaşındaki Vezir Mohammad Nourtani'ye ait olduğu belirlendi.

Reeder ReeV Fancy fiyatı ne kadar? Reeder elektrikli otomobil menzili ne kadar? Reeder ReeV Fancy fiyatı ne kadar? Reeder elektrikli otomobil menzili... Haberi Görüntüle

HASTANEYE GÖTÜRMEMİŞLER

Otopside Nourtani'nin 9 Kasım'da öldüğü tespit edilirken, ailesinin 10 Kasım sabahı kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Nourtani, ocakta kaçak olarak çalışırken yaşadığı iş kazası sonrası baygınlık geçirmişti. Hakan Körnöş (46), Enver Gideroğlu (34) ve Körnöş'ün kuzeni Ahmet Aydın (52), kaçak çalıştırılan Vezir Mohammed Nourtani hastaneye götürmediler. Gerekçe olarak ise olayın duyulması durumunda maden ocağının kapanmasından korktuklarını iddia ettiler.

Lyle Menendez ve Erik Menendez kimdir? Canavarlar dizisi gerçek mi? Lyle Menendez ve Erik Menendez kimdir? Canavarlar dizisi gerçek mi? Haberi Görüntüle

''BU ADAMIN KİMLİĞİ YOK, YAKIN GİTSİN''

MHP, ise Zonguldak’ta yaşanan vahşete ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Vezir Mohammad Nourtani’yi yakan 3 isimden biri olan ocak sahibi MHP Gelik Belde Başkanı Hakan Körnöş'ün olaydan kısa bir süre önce görevden alındığını duyurdu.

Sanıklardan Alaattin Çayırlı, savcılıkta verdiği ifadesinde, Hakan Körnöş'ün "Bu adamın kimliği yok, zaten Afgan, yakalım" dediğini belirtti. Ayrıca, ertesi gün Hakan'ı arayıp ne yaptıklarını sorduğunda, Körnöş'ün gülerek "Yaktık biz onu" cevabını verdiğini aktardı.

İstanbul'da yine metro arızası! Yolda kalan vatandaşlar isyan etti İstanbul'da yine metro arızası! Yolda kalan vatandaşlar isyan etti Haberi Görüntüle

SOL BÖBREĞİ BULUNAMADI

Yapılan incelemede Nourtani'nin sol böbreği bulunamadı. Adli Tıp İhtisas Kurulu raporunda, Afganlı işçinin cesedinin bazı kısımlarının kömürleşecek kadar yandığı belirtildi. Söz konusu raporda “İleri derece yanık nedeniyle mide, sol böbrek, pankreas ve bağırsaklar tefrik edilemedi” ifadeleri yer aldı.

Soruşturma aşamasında madencinin eşi Kamergul Maliki’nin savcılık ifadesinde eşine bir telefon konuşmasında böbreğine karşılık 20 bin dolar teklif edildiğini duyduğunu anlattı. Bu kapsamda tutuklu bulunan kaçak ocak sahiplerinden Enver Gideroğlu’nun böbrek hastası olduğu belirlenen babası, kolluk kuvvetleri eşliğinde hastaneye getirilerek muayene ettirildi. Gideroğlu’nun babasında böbrek ameliyatı izine rastlanılmadığı öğrenildi.

Avukat Kerim Bahadır Şeker, “Bu böbrek bulunmadan bir şekilde merdiven altında mı nakli yapıldı, kime yapıldı? Bunun tespitinin yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren gelişme! Yeni düzenlemenin sinyalleri geldi Milyonlarca emekliyi ilgilendiren gelişme! Yeni düzenlemenin sinyalleri geldi Haberi Görüntüle

KURUYEMİŞ VE ALKOL ALMIŞLAR

Hakan Körnöş, Enver Gideroğlu ve Ahmet Aydın, Afgan işçi Nourtani’yi yakmadan önce alkol ve kuruyemiş alarak keyif yaptılar. Yakma planı esnasında üç şişe alkol alındığı mahkeme tutanaklarına geçti.

Koç Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp bölümünün hazırladığı otopsi raporunda, Nourtani’nin ölmeden önce yakılmış olabileceği belirtilirken şu ifadelere yer verildi;

“Ciğerlerde hasar ve is bulunmadığı için madenci yaşarken yakılmış olabilir. Ancak ceset çok fazla yandığı için kesin bir sonuca varmak zor. Önceki raporda ‘Öldükten sonra yakıldığı’ ifadesi kesin olarak söylenemez”

İsrail onu neden öldürdü! Şehit edilen Türk aktivist Ezgi'nin yakın arkadaşı tek tek  anlattı! İsrail onu neden öldürdü! Şehit edilen Türk aktivist Ezgi'nin yakın... Haberi Görüntüle

NOURTANİ’NİN AİLESİNİN KİMLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Nourtani ailesinin ülkelerinde Taliban rejimi nedeniyle can güvenliği olmadıkları gerekçesiyle kaçak olarak geldikleri Türkiye’de yaptıkları uluslararası koruma başvurusu, Zonguldak İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Konuyla ilgili KARAR’a konuşan Şeker, şu cümleleri kurdu;

“Koç Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın mütalaasında dikkat çekici noktalar var. İlk olarak, madencinin diri diri yakıldığına ilişkin bir değerlendirme mevcut. Şöyle diyorlar: ‘Ciğerlerde hasar ve is bulunmadığı için madenci diri diri yakılmış olabilir. Ancak kesin olarak söyleyemeyiz çünkü ceset aşırı derecede yanmış.” Bu nedenle yakılma ihtimali, yakılmama ihtimalinden daha yüksek görünüyor. Oran verecek olursam, yüzde 85'e yüzde15 gibi bir fark var."

Türkiye'de yaşam süresi geriledi! Kadınlar erkeklerden 5 yıl daha fazla yaşıyor Türkiye'de yaşam süresi geriledi! Kadınlar erkeklerden 5 yıl daha fazla... Haberi Görüntüle

''BAYGIN HALDE DIŞARI ÇIKARILIP CANLI BİR ŞEKİLDE YAKILDI''

Korkunç olayla ilgili detayları aktarmaya devam eden Şeker, "İkinci olarak, dosya kapsamında Nourtani’nin kırıklarıyla ilgili de bazı önemli durumlar var. Madencinin bacaklarındaki kırıkların vagon çarpmasına tekabül etmeyeceği belirtiliyor. Ayrıca, simetrik kırıklar dışında boyun bölgesinde bası izleri, asfiksi (nefessiz kalma) sonucu oluşan kanamalardan bahsediliyor. Buradan yola çıkarak, maden içerisinde iş kazasından ziyade boğulmaya bağlı bir boyun kırılması olduğu ve madencinin baygın halde dışarı çıkarılıp canlı bir şekilde yakıldığı değerlendiriliyor. Nourtani, nefes alır vaziyetteyken, bilinci kapalı halde bulunuyor. Bu esnada sanıklar fıstık ve alkolle (viski, votka) eğleniyor. Sonrasında madenciyi diri diri yakmaya karar veriyorlar. Eray’a verilen görev de önemli. Eray, kendisinin madende sıradan bir çalışan olduğunu iddia ediyor ancak kamera kayıtlarında kameralara zarar verdiği, vura vura kırdığı tespit edildi. Dolayısıyla Eray’ın da bu suçta kasıtlı olarak yer aldığı ve adam öldürmeye iştirak ettiği görülüyor. Eray’ın da bu adamlarla birlikte hareket ettiği ve kastî öldürmeye katıldığı değerlendirilmekte.

Dolandırıcıların yeni hedefi öğrenciler! Uzmanlar uyarıyor! 'Geri ödemesiz burs' tuzağına dikkat Dolandırıcıların yeni hedefi öğrenciler! Uzmanlar uyarıyor! 'Geri ödemesiz burs' tuzağına... Haberi Görüntüle

''BU DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ''

Mezar açılma işlemi gerçekleştirilip kemikler incelenebilir. Şüpheli kemik kırıkları mevcut ve biz bu durumu raporumuzda net bir şekilde ortaya koyduk. Dosyadaki bulgular, neredeyse tüm şüpheleri ortadan kaldıracak nitelikte. Afgan madenci ülkeye giriş yaptığında, maden işçisi olarak çalışması söylenmiş. Zonguldak'ta madenlerde kaçak olarak çalışmaya zorlanmış. Kendi ülkesinde madenci olmamasına rağmen burada maden işçiliğine yönlendirilmiş. Bu, ailesine bakabilmek için rahat bir para kazanma umuduyla burayı seçmiş olmasından kaynaklanıyor. Davanın sonuçlanıp suçlular kanun önünde hesap verene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu davanın peşini bırakmayacağız.”

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading