Yandex Metrica

Ortak konut kredisi sınırı var mı? Evin tamamına kredi çekilir mi? Ortak konut kredisi faiz oranları kaç?

Ortak konut kredisi sınırı var mı? Evin tamamına kredi çekilir mi? Ortak konut kredisi faiz oranları kaç?

Son zamanlarda konut sekötrü hem alıcı hem de satıcı tarafından büyük bir kriz içinde. İnşaat maliyetleri artarken vatandaşlar da yüksek kredi faiz oranları nedeniyle konut alamaz duruma geldi. Kamu bankası pek çok kişiyi ortak bir konutta buluşturacak ortak konut kredisi kampanyasını duyurdu. Ev almak isteyen vatandaşlar ise Ortak konut kredisinde kredi sınırı var mı? Evin tamamına kredi çekilir mi? Ortak konut kredisi faiz oranları kaç? soruları sorulmaya başlandı.

Gündem

18.07.2024, 11:06

Kredi ile konut alımak günümüzde neredeyse imkansız hale geldi. Konut kredisi faizlerinin arttığı son günlerde vatandaşlar için ortak konut kredisi kampanyası duyuruldu. Buna göre birden fazla kişi aynı ev için kredi çekebiliyor ve birlikte ödüyor. Ev almayı düşünenler ise ortak konut kredisinde faiz oranlarını ve kredi limitlerini merak ediyor. 

İletişim Başkanı Altun'dan 333. gün paylaşımı: 'Gazze için susma' İletişim Başkanı Altun'dan 333. gün paylaşımı: 'Gazze için susma' Haberi Görüntüle

ORTAK KONUT KREDİSİNDE KREDİ SINIRI VAR MI?

Ortak konut kredisi kampanyasında konut kredisi limitleri BDDK'nın belirlediği sınırlar içinde olur.  Kredi tutarı, satın alınacak konutun ekspertiz raporundaki değeri üzerinden ve BDDK'nın belirlediği sınırlarla belirlenir. 

Ünlü fenomen istismarı ortaya çıkardı! Kuzeninin yıllardır uğradığı tacizi detaylarıyla anlattı! Ünlü fenomen istismarı ortaya çıkardı! Kuzeninin yıllardır uğradığı tacizi detaylarıyla... Haberi Görüntüle

ORTAK KONUT KREDİSİYLE EVİN TAMAMINA KREDİ ÇEKİLİR Mİ?

Bir evin tamamına kredi çekilip çekilmeyeceği BDDK kararları ile belirlenmiştir. Ortak konut kredisinde çekilecek kredi miktarı için banka şubeleri ile görüşmeniz öneriliyor. 

İstanbul'da organize suç örgütlerine KUYU operasyonları: Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da organize suç örgütlerine KUYU operasyonları: Çok sayıda şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

ORTAK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI KAÇ?

Ortak konut kredisi faizleri mevcut konut kredisi faiz oranları ile aynı olması bekleniyor. Bankaların faiz oranları ve kampanayları için banka şubeleri ile görüşmeniz öneriliyor. 

AK Parti'de değişim başlıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı imzaladı kongre süreci başladı AK Parti'de değişim başlıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı imzaladı kongre süreci... Haberi Görüntüle

ORTAK KONU KREDİSİ NEDİR?

Ortak tapu çıkartılmasına imkan veren konut kredisidir.

Ortaklardan biri, birkaçı ya da tümüne kullandırılabilmektedir.

​Kredi tutarı, satın alınacak konutun SPK lisanslı ekspertiz firmalarınca düzenlenen ekspertiz raporundaki değeri üzerinden, BDDK tarafından belirlenen azami kredi tutarlarına/oranlarına göre belirlenmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading