Yandex Metrica

Sitede Ara

ÖSYM duyurdu! YKS eğitim bilgisi güncelleme nasıl, nereden yapılır?

ÖSYM duyurdu! YKS eğitim bilgisi güncelleme nasıl, nereden yapılır?

YKS sınavına giren adayları ilgilendiren duyuru ÖSYM'den geldi. ÖSYM eğitim bilgisi güncelleme ekranını kullanıcılara açtı. YKS eğitim bilgisi güncelleme nasıl, nereden yapılır? soruları ise pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. Haberimizin detayında ÖSYM'nin güncel duyurusu yer alıyor. NOT: YKS eğitim bilgisi güncelleme konusunda detaylı bilgi için rehber öğretmenleriniz, okul idarecileri ve ÖSYM yetkililerinden bilgi alabilirsiniz.

Gündem

24.06.2024, 14:32

2024 YKS eğitim bilgisi güncelleme ekranı açıldı. YKS sınavına giren adaylar için ÖSYM'den beklenen duyuru geldi. ÖSYM'nin resmi internet sitesinden gelen duyuruda eğitim bilgisi güncelleme için son tarihi paylaştı. Açıklamada adaylar 28 Haziran 2024 tarihi saat 16.00'ya kadar yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeli ve eğitim bilgilerini seçerek onaylamalı. 

Tüyler ürperten görüntü: Torunlarının gözleri önünde kurşuna dizildi! Tüyler ürperten görüntü: Torunlarının gözleri önünde kurşuna dizildi! Haberi Görüntüle

YKS EĞİTİM BİLGİSİ GÜNCELLEME NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Konuya dair duyuru ÖSYM'den geldi. https://www.osym.gov.tr/TR,29455/2024-yks-sistemdeki-egitim-bilgilerinin-adaylar-tarafindan-kontrolu-ve-egitim-bilgisi-secme-islemi-24062024.html adresinde yer alan duyuruda güncellemelerin nasıl ve ne şekilde yapılacağına dair bilgi verildi. İşte o paylaşım;

ösym_güncelleme.JPG

NOT: 2024-YKS eğitim bilgisi güncelleme ve onaylama konusunda rehber öğretmenlerinizden, okul idarecilerinizden ve ÖSYM yetkililerinden bilgi alabilirsiniz. 

Damacanalar zamlandı çeşmelerin önü dolup taştı: Bakteri uyarısını gören bakın ne yaptı Damacanalar zamlandı çeşmelerin önü dolup taştı: Bakteri uyarısını gören bakın... Haberi Görüntüle

ÖSYM'DEN 2024-YKS EĞİTİM BİLGİSİ GÜNCELLEME DUYURUSU

2024-YKS değerlendirme işlemlerinde adayların ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgileri kullanılmaktadır. 2024-YKS'ye başvuran adayların 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) bulunan https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 28 Haziran 2024 tarihi saat 16.00'ya kadar onaylamaları gerekmektedir.

Eğitim bilgilerinde eksiklik/hata olduğunu düşünen adayların, mezun oldukları/olacakları ortaöğretim kurumları ile görüşerek eğitim bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul sistemi üzerinden düzelttirmeleri ve bu düzeltme işlemi sonrasında 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden düzelttirdikleri eğitim bilgilerini seçerek 28 Haziran 2024 tarihi saat 16.00'ya kadar onaylamaları gerekmektedir.

2024-YKS'ye başvuran tüm adayların eğitim bilgisi seçme işlemini gerçekleştirmesi gerekecek.

E-Devlet'ten 'akraba silme' özelliği sosyal medyada yayılmıştı! İşin gerçeği çok başka çıktı! E-Devlet'ten 'akraba silme' özelliği sosyal medyada yayılmıştı! İşin gerçeği çok... Haberi Görüntüle

EĞİTİM BİLGİSİ EKSİK OLAN ADAYLAR NE YAPMALI?

NTV'de yer alan habere göre; Eğitim bilgilerinde eksiklik ya da hata olduğunu düşünen adaylar, düzeltme işlemini, mezun oldukları veya olacakları ortaöğretim kurumları ile görüşerek, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) e-Okul sistemi üzerinden yaptırabilecek.

Eğitim bilgisi e-Okul'a eklenemeyecek durumda olan adayların ise eğitim bilgilerini ve varsa okul birinciliği durumlarını Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işlettirmeleri ve sonrasında "https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle" adresinden bu eğitim bilgilerini seçerek, 28 Haziran saat 16.00'ya kadar onaylatmaları gerekiyor.

Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM'ye yapacakları değişiklik ve düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandırılmayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading