Sitede Ara

Ötanazi olacak mı? Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni detaylar ortaya çıktı

Ötanazi olacak mı? Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni detaylar ortaya çıktı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den günlerdir Türkiye'nin gündemini meşgul eden ve tartışma konusu olan sahipsiz hayvanlara yönelik açıklama geldi. Güler, "Muhalefet partisi grup başkanvekilleriyle görüşmek suretiyle bu hafta sonuna doğru Meclis Başkanlarımıza teklifimizi vereceğiz" dedi. Ötanazinin hali hazırda Veteriner Hizmetleri Kanunu'nda yer aldığını aktaran Güler, bu düzenlemede de kendisine yer bulacağını belirtti.

Gündem

09.07.2024, 10:53

Uzun zamandır tartışma konusu olan başıboş sokak köpeği teröründe artan vakalar sonrası harekete geçildi. AK Parti, 30 gün boyunca sahiplendirilemeyen sokak köpeklerinin iğne ile 'uyutulmasının' öngörüldüğü bir yasa teklifi hazırlıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de alınan görüşlerin ardından hazırlanan yasal düzenleme Meclis'e en kısa sürede gelecek ancak sokak köpeklerine yönelik yasal düzenleme hazırlığı, bir süredir tartışma konusu.

Dün gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında bu konu gündeme geldi. Konuya ilişkin toplantıda sunum gerçekleştiren AK Parti'nin Grup Başkanı Abdullah Güler teklifin bu hafta içerisinde Meclis'e geleceğini söyledi. Teklifte yer alan uyutma yönteminin detaylarını da anlattı.

Güler, AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin "sahipsiz hayvanlara yönelik düzenleme" kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin sorularını yanıtladı.

Çalışmada gelinen son durum sorulan Güler, çalışmaya ilişkin tutanakları bugün AK Parti MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduklarını belirtti.

Fatih'te kızın kafasını kesen Semih Çelik kimdir? Semih Çelik nereli, ne iş yapıyor? Fatih'te kızın kafasını kesen Semih Çelik kimdir? Semih Çelik nereli,... Haberi Görüntüle

SON RÖTUŞLAR YAPILACAK

Düzenlemeye ilişkin son rötuşları yapacaklarının altını çizen Abdullah Güler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Muhalefet partisi grup başkanvekilleriyle görüşmek suretiyle bu hafta sonuna doğru Meclis Başkanlarımıza teklifimizi vereceğiz. Teklifimiz 5199 Sayılı Kanun'daki bazı maddelerdeki değişiklikleri öneriyor. 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Kanunumuz da var. Onunla birlikte bir düzenleme, oradan da atıflar var." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Adana'da sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan Suriye uyruklu Abbas Haşmet'e de geçmiş olsun dileklerini ileten Güler, "Sokaklar güvenli bir alan olarak tarif edilemez." dedi.

Küçük kız çocuğuna tehdit ve istismara jet müdahale! Ali Yerlikaya tüm gelişmeleri paylaştı: Tek tek yakalayacağız Küçük kız çocuğuna tehdit ve istismara jet müdahale! Ali Yerlikaya... Haberi Görüntüle

''ÇOK NİTELİKLİ BARINAKLARA ALMAMIZ GEREKİYOR''

Hayvanların çok nitelikli barınaklara alınması gerektiğini belirten Güler, "Köpeklerimizi, hayvanlarımızı daha korunaklı, daha güvenli alanlara almamız gerekiyor. Çok nitelikli barınaklara almamız gerekiyor. Bakanlıklarımızın güçlü desteğiyle barınakların imkanlarını artırma, ciddi bir kısırlaştırma, aşılama, aynı zamanda sahiplendirme noktasında çok güçlü bir çalışmaya metnimizde yer vermeye arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Fatih'te kızın kafasını kesen Semih Çelik kimdir? Semih Çelik nereli, ne iş yapıyor? Fatih'te kızın kafasını kesen Semih Çelik kimdir? Semih Çelik nereli,... Haberi Görüntüle

SOKAK HAYVANLARI UYUTULACAK MI?

Bir basın mensubunun, "Kamuoyunun, bu çalışmada en çok merak ettiği konunun zararlı hayvanların uyutulması olduğunu" belirtmesi üzerine Abdullah Güler, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Kanunun 9. maddesinin olduğunu anımsattı ve şunları kaydetti; 

''Bu kanunun şu an yürürlükte. 9. madde, kuduz riski taşıyan, rehabilite edilemeyecek şekilde azgınlaşmış, barınaklarda diğer hayvanlara zarar veren, hastalık riski noktasında barınakta kalma imkanı kalmayan hayvanların ötenazi yoluyla hayatlarına son vermeyi emrediyor. Yani bu kanun şu anda var. Sokaklardan barınaklara hayvanlarımızı alıp hem kısırlaştırma hem sahiplendirme hem de aşılama noktasında güçlü bir destek verirken barınaklarda kalma imkanı kalmayacak.''

Türk gemileri teyakkuzda! Güvenlik seviyeleri en yüksek kademeye çıkarıldı Türk gemileri teyakkuzda! Güvenlik seviyeleri en yüksek kademeye çıkarıldı Haberi Görüntüle

''GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAMIZ LAZIM''

Kuduz riski tehlikesine dikkat çeken Güler, ''Hayvandan hayvana, hayvandan insana ciddi manada sağlık riski taşıyan, rehabilite edilme imkanı kalmamış, çok farklı ırklardaki hayvanların barınaklarda diğer hayvanlara zarar verdiğini görüyoruz. Aynı zamanda çok önemli bir kuduz riski tehlikesi... Dolayısıyla bunu da göz önüne almamız gerekiyor. Barınaklardaki yaşam kalitesinin artırılması için gerekli tedbirleri almamız lazım. O tedbirlerden biri de bu türden hayvanlarımızın, onlara acı vermeden, eziyet çektirmeden, merhamet iklimimize uygun olarak ötanazi yoluyla hayatlarına son vermektir." dedi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading