Yandex Metrica

OVP sonrası ilk ipucu: 2025 Asgari ücreti ne kadar olacak? Uzman isimden çarpıcı açıklama

OVP sonrası ilk ipucu: 2025 Asgari ücreti ne kadar olacak? Uzman isimden çarpıcı açıklama

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2025 yılının asgari ücreti için uzmanlar tahminlerini birer birer açıklıyor. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında beklenen veriler, asgari ücretin ne kadar olacağına dair önemli ipuçları sunuyor.

Gündem

16.09.2024, 11:27

OVP'de 2024 yıl sonu için öngörülen enflşasyon oranı yüzde 41.5 olarak açıklandı.

Bu oran, asgari ücret görüşmelerinde masaya yatırılacak en önemli verilerden biri olarak öne çıkıyor.

2 Türk hayatını kaybetmişti! Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'daki yangına ilişkin açıklama: Yakın takipteyiz! 2 Türk hayatını kaybetmişti! Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'daki yangına ilişkin açıklama:... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET 25 BİN TL OLABİLİR

Milliyet'e konuşan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede OVP'deki hedeflere göre, asgari ücrete yüzde 45 ile yüzde 50 civarlarında bir zam geleceğini tahmin ettiğini ifade etti. 

Yılmaz, bu oranlara göre asgari ücretin 24 bin 500 TL ile 25 bin TL arasında olacağını öngörüyor.

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olmak üzere askıya alındı! İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olmak üzere askıya alındı! Haberi Görüntüle

REFAH PAYI VE ZAM ORANLARI

Asgari ücret belirlenirken sadece enflasyon değil, ülkenin ekonomik ve sosyal durumu, geçim şartları gibi faktörler de göz önünde bulunduruluyor.

Bu sebeple geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da enflasyonun üzerinde bir 'refah payı' gündeme gelebilir.

Yılmaz, önümüzdeki yıllar için daha düşük zam oranları öngörüyor. OVP'de 2025 yılı için yüzde 17.5, 2026 yılı için yüzde 9.7 ve 2027 yılı için yüzde 7 enflasyon hedefi belirlendiğini hatırlatan Yılmaz, önümüzdeki 3 senenin en fazla zam oranının bu yıl olacağını düşündüğünü dile getirdi.

Reeder ReeV Fancy fiyatı ne kadar? Reeder elektrikli otomobil menzili ne kadar? Reeder ReeV Fancy fiyatı ne kadar? Reeder elektrikli otomobil menzili... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞMELER ARALIK'TA BAŞLAYACAK

Asgari ücret görüşmeler, Aralık ayında başlayacak. İşçileri temsil eden sendikalar, işveren sendikaları ve Çalışma Bakanlığı’ndan temsilcilerin oluşturduğu 15 kişilik komisyon, 2025 asgari ücretini belirlemek için buluşacak. 

Komisyon, ülkenin ekonomik durumu, geçim şartları ve enflasyon verilerini değerlendirerek kararını verecek.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading