Yandex Metrica

Pandemi öncesi döneme geri dönüyorlar! Amazon'dan çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısı

Pandemi öncesi döneme geri dönüyorlar! Amazon'dan çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısı

Amazon, pandemi öncesinde uyguladığı çalışma düzenine geri dönmek için kolları sıvadı. CEO Andres Jassy, dört yıl süren evden çalışma döneminin ardından tüm çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısında bulundu.

Gündem

17.09.2024, 11:59

Pandeminin hayatımıza etkilerinden biri olan evden çalışma sistemi (hibrit), yavaş yavaş miladını dolduruyor.

Çalışanlar kendi iş yüküne ve planlamalarına göre iş yerine giderek ya da ofis dışarısında çalışıyordu.  Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından olan Amazon, bu çalışma prensibinden vazgeçerek çalışanlarına tekrardan 5 gün ofise gelmesini istedi.

Amazon CEO’su Andrew Jassy, çalışanlarına gönderdiği bir notta, “COVID’in başlamasından önceki gibi ofiste olma düzenine geri döneceğiz” ifadelerini kullandı.

Jassy, son beş yıla baktıklarında ofiste birlikte olmanın avantajlarının çok önemli olduğuna kanaat getirdi. Jassy ayrıca, ekiplerin birlikte çalıştıklarında daha iyi işlev gördüğünü ve şirketin kurumsal kültürünün güçlendiğini dile getirdi. Yeni uygulama 2 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek.

Tutuklanan itirafçı her şeyi tek tek anlattı etti: Bakın Narin'i kim öldürmüş Tutuklanan itirafçı her şeyi tek tek anlattı etti: Bakın Narin'i... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE DENEMİŞLERDİ

2023 Şubat ayında Amazon, Amazon, tüm çalışanlarından haftada üç gün ofise dönmelerini istemişti, bu da bazı çalışanların protestolarına neden olmuştu. 

Jassy, pandemi öncesinde tam zamanlı ofis çalışmasının norm olduğunu fakat özel durumları olan çalışanlar için uzaktan çalışma istisnalarının yapıldığını kabul etmişti. Amazon bu tür esnekliklere devam edeceğini vurguladı.

Jahrein tutuklandı mı? Jahrein neden gözaltına alındı? Jahrein tutuklandı mı? Jahrein neden gözaltına alındı? Haberi Görüntüle

ÇALIŞANLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Bazı Amazon çalışanları şimdiden, ofise dönme çağrısından dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. The New York Times’ın bildirdiğine göre, iç mesajlaşma kanalında bazı çalışanlar mutsuzluklarını dile getirdi. Bir mesajda, “Durum çok moral bozucu ve motive edici olmaktan uzak” ifadesi yer aldı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading