Yandex Metrica

Pet şişe depozitosu ne kadar? Su, kola, meyve suyu ve bira şişesi depozitosu ne kadar?

Pet şişe depozitosu ne kadar? Su, kola, meyve suyu ve bira şişesi depozitosu ne kadar?

Sıfır Atık projesi kapsamında yeni uygulamalar hayata geçirilmeye devam ediyor. Son olarak geçmiş yıllarda olduğu gini cam, teneke ve plastik şişelere depozito ücreti verilmesi gündeme geldi. Böylece vatandaşlar şişelerini çöpe atmak yerine geri dönüşüm noktalarına getirerek hem para kazanacak hem de doğanın kirlenmesini önleyecek. 2025 yılından itibaren uygulanması beklenen uygulamada şişe başına verilecek depozito ücreti de belli oldu. Peki pet şişe depozitosu ne kadar? Su, kola, meyve suyu ve bira şişesi depozitosu ne kadar?

Gündem

20.06.2024, 13:28

Sıfır Atık ve sürdürülebilir doğa ülkemiz için önemli gündem maddelerinden biri. Özellikle plastik ürünlerinin doğaya büyük zarar vermesi bunların geri dönüşümünü kaçınılmaz hale getiriyor.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında pet şişelere depozito verilecek. Böylece Cam, plastik ve metal ambalajlı su, kola, meyve suyu, bira türü içeçeceklerin şişeleri geri dönüşüme gidecek ve vatandaşlar bunlardan ücret kazanacak.

FETÖ'nün hain planı ortaya çıktı! Biden'a bel bağlamışlar FETÖ'nün hain planı ortaya çıktı! Biden'a bel bağlamışlar Haberi Görüntüle

PET ŞİŞE DEPOZİTOSU NE KADAR?

Pet şişelere 254 kuruş depozito ücreti verilmesi bekleniyor. Uygulamanın 2025'ten itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Depozito İade Sistemi'yle ca, plastik ve teneke şişeler artık çöp yerine geri dönüşüme gidecek ve vatandaşlar da bundan para kazanabilecek. 

Ömer Fatih Sayan kimdir? Ömer Fatih Sayan nereli, kaç yaşında? Ömer Fatih Sayan kimdir? Ömer Fatih Sayan nereli, kaç yaşında? Haberi Görüntüle

BANKADA HESAP AÇILACAK

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın altyapısı üzerinden hesap açılarak her depozito ücreti otomatik olarak bu hesaba yatacak. Bu paralar alışverişte ve ulaşımda kullanılabilecek. 

MEB'den 'Torpil' iddialarına yalanlama: Gerçeği yansıtmıyor MEB'den 'Torpil' iddialarına yalanlama: Gerçeği yansıtmıyor Haberi Görüntüle

5 LİTRELİK ŞİŞELER İLK ETAPTA ALINMAYACAK

Depozito Yönetim Sistemi (DYS) ilk etapta 100 mililitre ile 3litre arasında yer alan tek kullanımlık içecek ambalajları alacak. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading