Peter Todd kimdir? Satoshi Nakamoto'nun kimliği ortaya çıktı mı?

Peter Todd kimdir? Satoshi Nakamoto'nun kimliği ortaya çıktı mı?

Satoshi Nakamoto Bitcoin'in mucidi olarak biliniyordu ancak Nakamoto'nun kimliği hakkında net bir bilgi ortaya çıkartılmamıştı. Son gelen iddialara göre  Satoshi Nakamoto'nun Peter Todd olduğu ortaya atıldı. Peki Peter Todd kimdir?

Gündem

09.10.2024, 13:28

Bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto'nun kimliği son zamanlarda yeniden tartışma konusu oldu. Bitcoin'de başlayan sert yükseliş son zamanlarda kripto paralara olan ilgiyi artırdı. Bitcoin'i ortaya çıkaran kişinin Satoshi Nakamoto olduğu yıllardır dilden dile dolaşıyordu. Japon asıllı bilgiysar yazılımcısı olduğu düşünülen Satoshi Nakamoto'nun kimliği hakkında çok şaşırtan bir iddia ortaya atıldı. HBO'nun belgeselinde Satoshi'nin Kanadalı Bitcoin geliştiricisi Peter Todd olduğu iddia edildi.

Sıcak havalar geride kaldı! Meteoroloji gök gürlütülü sağanak uyarısını verdi! 29 Eylül 2024 Pazar hava durumu Sıcak havalar geride kaldı! Meteoroloji gök gürlütülü sağanak uyarısını verdi!... Haberi Görüntüle

PETER TODD KİMDİR?

Peter Todd 39 yaşındadır. Kanadalı, Bitcoin geliştiricisi, danışman ve diğer kripto ve blokzincir yazılımlarının geliştiricisi Peter Todd kripto para dünyasında tanınan bir isimdir. 

HBO'nun belgeselinde Satoshi Nakamoto olduğu iddia edilen Todd sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada “Ben Satoshi değilim” dedi ve belgeseldeki iddiaları yalanladı. 

Todd, 2001 yılında üç ay boyunca Linux sistem destek ve hizmet Starnix geliştiricisi olarak çalışmış ve 2007 ile 2008 yılları arasında çeşitli kısa süreli görevlerde bulundu.

Todd 2014'ten bu yana Bitcoin platformu Coinkite'ta Bitcoin Çekirdek Geliştiricisi olarak görev yapıyordu. 

 2014'ten bu yana kripto dünyasında üst düzey görevlerde bulundu ve adını duyurdu. 

2015'ten bu yana Verisart'ta yönetim kurulu danışmanı olarak görev yapıyıor.

Todd, Cypherpunk'lar olarak bilinen önemli kripto etkileyicileri ile ilk iletişim kurmaya başladığında yaklaşık 15 yaşında olduğunu söylemişti.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde sorumlusu öldürüldü MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde sorumlusu öldürüldü Haberi Görüntüle

SATOSHİ NAKAMOTO KİMDİR?

Satoshi'nin kimliği hakkında flaş iddialar ortaya atılmıştı. Hal Finney, Nick Szabo, Adam Back ve Craig Wright'ın Nakamoto olabiliceğine yönelik spekülasyonlar ortaya çıkmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading